nlc.hu
Család

Hamarosan megkönnyebbülhetünk Rusvai Miklós szerint

Rusvai Miklós szerint már a kanyarban van a megkönnyebbülés

A virológus abból jutott az optimista következtetésre, hogy több városban is csökkenésnek indult a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Dr. Rusvai Miklós a 11. heti szennyvízadatok megtekintése után jutott arra a következtetésre, hogy március utolsó napjaiban tetőzhet a járvány, és utána végre elindulhat a várva várt csökkenés. A mostani adatokat látva mindenképp bizakodó, úgy véli, hatnak a korlátozások, valamint fontos lépés az is, hogy egyre többen vannak beoltva. Úgy véli, hogyha még jobban felpörög az oltás és továbbra is egyre többen kérik az oltóanyagot, május végére akár a teljes nyitás is elképzelhető – írta meg a Bors.

Rusvai Miklós néhány hónapja a Régió TV Esztergom vendégeként

Rusvai Miklós néhány hónapja a Régió TV Esztergom vendégeként

A szakember szerint a tetőzés e héten csütörtök és vasárnap közé esik majd. Reméli, hogy az új fertőzöttek, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma vasárnapig eléri a maximumot, ugyanakkor úgy véli, hogy a halottak száma majd a jövő héten tetőzhet. Rusvai doktor abban bízik, hogy nyáron végre végleg levehetjük a maszkokat.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top