nlc.hu
Család

Húszmillió forintos váltságdíjat akart egy emberrabló banda egy vállalkozó szabadon bocsátásáért

20 milliós váltságdíjat követeltek az emberrablók, de lebuktak

Krimibe illő történetről számolt be a rendőrség.

Hat embert gyanúsít a fővárosi rendőrség azzal, hogy még 2020 nyarán elraboltak egy vállalkozót, akit bántalmaztak is, szabadon engedéséért pedig húszmillió forintos váltságdíjat követeltek – írja a police.hu

A rendőrségi weboldalon szereplő információk szerint a hat ember közül négyet már korábban elfogtak, a két még szökésben lévő gyanúsított egyikét március 19-én fogták el, a másikat pedig most Olaszországból szállították Budapestre. 

Húszmillió forint váltságdíjat követletek egy elrabolt vállalkozóért

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mint írják, a vállalkozót még tavaly július 6-án délelőtt verték össze zuglói lakása előtt, majd egy autóba rakták és egy XVII. kerületi műhelybe szállították, ahol több csontját is eltörték. Az emberrablók a fenyegetőzés és a fizikai bántalmazás ellenére sem kapták meg a váltságdíjat, így másnap elengedték a sértettet. A vállalkozó először azt állította a rendőröknek, hogy motorbalesetben sérült meg, de mivel a sérülései ezt nem igazolták, végül elárulta az igazságot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya emberrablás és életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt indított nyomozást. 

A fenti videón az látható, ahogy az emberrablásban részt vevő 40 éves B. Zoltánt április 14-én éjszaka a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre szállítják, miután európai elfogatóparancs alapján az olasz rendőrök letartóztatták.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top