nlc.hu
Család

Ez a harmadikos új szintre emelte az olvasást

Az élet császára: ez a kisfiú új szintre helyezte az iskolai olvasás komfortossá tételét

Egy harmadikos kisfiú a laptopján virtuális kandallótüzet „gyújtott”, miközben egy könyvet olvasott az osztályban. Az élet igazi császára.

Egy harmadikos kisfiúról szóló iskolai fotó vált virálissá nemrég az interneten. A fotó az Indian Hill Általános Iskola egyik osztályában készült az ebédszünet után, amikor a diákok kapnak a tanároktól húsz percnyi időt feltöltődésre, és arra, hogy pihenjenek egyet az órák délutáni folytatása előtt.

Olvashatnak, rajzolhatnak, írhatnak… A lényeg, hogy csendes foglalkozásról van szó

– mesélte a tanáruk, Mari Mileham a Good Morning Americának.

Május tizedikén a tanárnő épp az osztályban járkált, amikor kiszúrta, hogy az egyik diákja, Eli Bay éppen könyvet olvas, miközben a Chromebook-ján egy virtuális kandallótűz adja meg neki a pihentető olvasás hangulatát. A tanárnő a riporterek kérdésére elmondta, hogy az ötlet egyáltalán nem tőle származik, a kisfiú magától rukkolt vele elő. Mileham fotón örökítette meg a pillanatot, és Eli engedélyével végül a közösségi médiában is megjelentette, ahol hatalmasat ment. Mileham elmondása szerint Eli azt mondta neki, hogy meleg, biztonságos és otthonos érzés lesz úrrá rajta a kandalló látványától, ezért kapcsolta be azt. A srác anyukája szerint otthon is be szokta vetni a fia ezt a taktikát, de ő nem látott ebben semmi különöset.

Kandallókról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top