nlc.hu
Család

Már kéthavi csapadékmennyiség szakadt ránk

Az elmúlt 10 napban az ország egy részén kéthavi csapadékmennyiség szakadt le

A január havi átlagon a hónap közepére már egész Magyarország túl van, de egy délnyugati-északkeleti sávban már annyi eső hullott, ami kéthavi csapadékmennyiségnek felel meg.

Az OMSZ szerint tegnap a fővárosban olyan sok csapadék (28 mm) hullott, hogy az Budapesten új napi rekordnak számít.

Ha csak az elmúlt 10 nap csapadéktérképre nézünk, akkor elmondhatjuk, hogy az ország nagyobb részén már lehullott a januári havi átlag, de egy DNY-ÉK sávban már ennek kétszerese is összejött mindössze 10 nap leforgása alatt!

A Telex az Időképre hivatkozva azt írja, hogy a Kékestetőt már 20 centi vastag hótakaró borítja, és szerda reggelre Dobogókő is kifehéredett. Szerdán már néhány órára kisüt majd a nap, ám késő délutántól ismét egy nagyobb felhőtakaró alá kerülünk. A csapadék az esti órákban kezd rá újra, a délnyugati szél többfelé lesz élénk. A hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, a legmelegebb az ország délkeleti részén várható. A zivatarok miatt az ország keleti felében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A remény rabjai

Tim Robbins A remény rabjai című filmben (Fotó: GHE)

Csütörtökön borult idővel folytatódik a hét, és csak kisebb szakadozások várhatók a felhőtakaróban. A sok eső mellett északnyugat, nyugat felől gyengülő intenzitás mellett havas eső, főként a dunántúli és északi hegyekben hó is eshet, és erős szélre is számítsunk. Továbbra is délkeleten lesz a legenyhébb az idő, országszerte pedig 2-9 fok várható. Pénteken az ország kétharmada számíthat még csapadékra, nyugaton még havazás, havas eső is lehet, maximum 1-5 fok kíséretében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top