nlc.hu
Család

Nyílt levél a játszótérre is autóval érkezőknek

Nyílt levél a szülőnek, aki még a játszótérre is autóval hozza a gyerekét

"Nem akarok pálcát törni, de ez azért picit túlzás"- mondja a levél írója.
Játszótér

Kedves Anyuka! 

Azon a tavaszi napon, amikor bekanyarodtál az utcánkban lévő játszótérre, azt hittem rosszul látok. Nemcsak azért, mert a játszótérre is autóval hoztad a gyereket, hanem azért is, mert olyan pofátlanul parkoltál le, hogy egyszerre három helyet sikerült ellehetetlenítened az amúgy is szűkös keretből. Hangosan megjegyeztem, amit nyilván hallottál, mégsem mozdítottad a kisujjadat sem, mintha az íratlan szabályokon felül állnál. 

Tudod elhiszem, hogy sokkal könnyebb a játszótérre autóval érkezni, mint mondjuk öt percet gyalogolni. Onnan gondolom, hogy ennyi időt venne igénybe, mert csak a vonzáskörzetben, kényelmes tempóban négy játszótér is van. Ha a környéken laksz – márpedig feltételezem, hogy nem a szomszéd kerületből jártok ide, erre a teljesen átlagos, semmi extrát nem nyújtó játszóra –, akkor tényleg öt, nagyon maximum tíz percen belül találnál egyet. 

Ha mégis valamiért ezt szeretitek, az is oké lenne, amennyiben ezzel nem lehetetlenítenéd el az itt élők számára az utcát.

Ugyanis amellett, hogy egy friss jogsis is ügyesebben áll be egy helyre, sikerült annyira távol parkolnod az útpadkától, hogy az utcában közlekedőnek konkrétan ki kellett kerülniük.

Néhány percre sem illik így leállni, de így, hogy aztán másfél órát szórakoztatok a kislányoddal a játszótéren, azt gondolom különösen bicskanyitogató a hozzáállásod.

Mivel nincs gyerekem, csak elképzelésem van arról, hogy mennyire sűrűek a délutánok, de szerintem nem indokolt minden esetben kocsival érkezni a családi bandázáshoz (nem ez volt az első, hogy sikerült felhívni magadra a figyelmemet, hetente több alkalommal is látlak), és nehezen hiszem, hogy az öt év körüli gyerek ne tudna akár egy nagyobb távot is megtenni azért, hogy a két lábán eljusson a játszótérre. A két és fél éves unokahúgomnak két-három kilométer meg sem kottyan, néha hamarabb fáradok el én, mint ahogyan ő.  

Szóval kérlek, ha teheted, akkor legközelebb próbáljátok ki, milyen gyalogolni, már csak azért is, mert a gyerek hamarabb kifárad, és könnyebb lesz az esti fektetés, ami a te érdekedet is szolgálja. Ráadásul a jó levegőn való lemozgatás idegrendszeri, mentális és fizikai értelemben is fontos a megfelelő fejlődéshez, tehát a kislányod egészségét szolgálná az egész.

Ha pedig mégis autóval érkeznétek, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy tiszteletben tartod az itt élőket, és veszed a fáradtságot, hogy normálisan állítod le az autót, hogy az utánad érkezőknek is legyen lehetőségük parkolni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top