Egészség

Elítélték az állatorvost, aki C-vitaminnal kezelte a daganatos betegeket

Jogerősen elítélték azt az állatorvost, aki magas dózisú C-vitaminnal gyógyította a rákot.

Ma ért véget a Győri Törvényszéken D. Tamás tárgyalása, akit kuruzslás miatt ítélt el másodfokon a bíróság. Az állatorvosi végzettséggel rendelkező férfi több éven keresztül kezelt különböző stádiumban lévő daganatos betegeket, akiket lebeszélt a kemoterápiáról, helyette magas dózisú, intravénásan beadott C-vitamint írt fel nekik.

D. Tamást első fokon egy év, végrehajtásában kétévi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amit a másodfokon eljáró törvényszék egy év hat hónap, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre súlyosbított.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, D. Tamás  éveken át, több tévécsatornán is komoly rákkutató képében tetszelgett, szerepelt az Echo TV-n és az RTL Klubon is. Korábban a Gazdasági Versenyhivatal 35,5 millió forintra bírságolta, mert olyan teakeveréket forgalmazott, amelyről meglapozatlanul azt állította, hogy gyógyítja a rákot. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top