Egészség

Pap segítségével élesztettek újra egy nőt Budapesten

A kiérkező mentőegység négy tagja küzdött az asszony életéért, aztán egy pap érkezett reverendában a helyszínre. Ami ezután történt, az még a rutinos mentőket is meglepte.

Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját, mert egy nő összeesett, és nem vett levegőt. Kiérkező mentők azonnal megkezdték a beteg újraélesztését. Az viszont még a rutinos mentőegység tagjait is meglepte, ami ellátás közben történt – számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookján.

Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, őt a család értesítette az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján. A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte. Eközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve.

Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szent énektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben.

A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért. A minden szempontból emelt szintű újraélesztést követően a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top