Egészség

A Bethesda orvosa és főnővére leleplezte, hogyan dolgoznak

Első magyar kórházként csatlakoztak az Instagramon indult kihíváshoz.

Azt gondolnánk, egy gyerekkórházban jó, ha a gyógyításra van idő, nem arra, hogy a dolgozók mindenféle netes kihívásokban vegyenek részt, játékos installációt készítsenek, fotózkodjanak. Másrészt viszont ki ne szeretne olyan intézményben gyógyulni, ahol igenis, jut idő kicsit kiengedni? Pláne, ha a játék is végső soron a páciensekért és szüleikért van? Merthogy a gyógyulás is könnyebb jó hangulatban, stresszmentes környezetben.

Első magyar kórházként a Bethesda Gyermekkórház is csatlakozott az Instagramon indult #tetrischallenge kihíváshoz. A játékban különböző szakmák képviselői rendezett alakban helyezik el a hivatásukhoz szükséges kellékeket, majd maguk is lefekszenek a földre, és madártávlatból lefotózzák az eredményt. Az elmúlt napokban már számos szakmát megismerhettünk: rendőrök, tűzoltók, katonák, felderítők, mentők, sőt pap is bemutatta, mivel dolgozik a mindennapokban. 

A Bethesdában rögtön akadt doktor és főnővér, aki örömmel vett részt a játékban: „Nem esett nehezünkre bolondozni, mert gyerekek közt dolgozva hiszünk benne, hogy a közös játék is gyógyít! Reméljük, művünkkel sikerül mosolyt csalni a gyógyulók arcára. A fotón egy nálunk lévő kruppos kislány van: édesanyja látta már a kihívást az interneten, s bár elsőre meglepődött, de örült, hogy ilyen kórházban gyógyulhatnak. Kislányának pedig fülig ért a szája, amikor kijöhetett a kórház udvarára, és játszásból befeküdhetett a doktor bácsi és a főnővér mellé” – avat be a kihívás hátterébe Bese Nóra. 

Íme, az eredmény:

Minden és mindenki számít (Fotó: Bethesda Gyermekkórház)

A kórház kommunikációs vezetője elmondja, arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bár nem könnyű az egészségügy helyzete, nagyon leterheltek a munkatársaik, de rengeteg pozitív kezdeményezés van, és egy-egy ötlettel, játékkal közelebb hozhatjuk egymáshoz a beteget és a gyógyítót.

A Bethesdában évente 150.000 gyermeket látnak el az ország egész területéről. A kórház hangsúlyt fektet arra, hogy a gyógyításon túl elérje a családokat a különböző kommunikációs, online felületeken, ezzel is segítve a tájékozódást gyermekegészségügyi témákban. Ebbe belefér az, hogy újságot adnak ki, rádióműsort vezetnek és aktívan jelen vannak a Facebookon, Instán.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top