Egészség

Elkóborolhatott és megfagyott az ismert zenész édesanyja

A 79 éves nő csütörtökön tűnt el, holtan találtak rá.

Egy Fejér megyei idősek otthonából tűnt el csütörtökön Sárik Péter zongorista édesanyja. A 79 éves nőt rendőrök, polgárőrök, ápolók és civilek is keresték, több mint tízezren, ismert zenészek sokasága osztotta meg az eltűnéséről szóló bejegyzést.

Szombat délután érkezett a hír, hogy az idő nőnek már csak a holttestét találták meg. A Bors információi szerint az asszony holttestére egy közeli golfpálya melletti erdős területen bukkantak rá, halálát kihűlés okozta.

A kép illusztráció (Fotó: MTI / EPA / EFE / David Fernández)

A gyászoló zenész le­mondta vasárnapi előadását, majd a Facebookon bővebben is beszámolt a történtekről. Sárik januárban he­lyezte el az édesanyját az alcsútdobozi idősek otthonában, mivel az idős nő olyan állapotba került, hogy nem élhetett egyedül, szakszerű ápolásra és huszonnégy órás felügyeletre szorult. A demens osztályon helyezték el.

Az állapota a gyógyszerek hatására javulni kezdett, áthelyezték a normál ápolási osztályra, egy héttel ezelőtt azonban újra zavartabbá vált. Noha pszichiáter is megvizsgálta ekkor, nem történt változás a gondozásában. A héten az idős nő valószínűleg elsétált az otthonból, és összeesett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top