Egészség

Sírva hagyta el a kórházat a brit ápolónő, miután felgyógyult a koronavírusból

Egy hónapig küzdött a betegséggel.
ápolónő koronavírus gyógyulás

Kollégái megható búcsúval engedték haza azt londoni ápolónőt, aki egy hónapig lábadozott a koronavírus-fertőzéséből. „Egy ponton túl felhagytam a hírek olvasásával. Muszáj volt megőriznem az optimizmusomat és a jó kedvemet, hogy meggyógyuljak és hazatérhessek a kislányaimhoz” – idézi a brit Mirror Alicia Borját.

A 63 éves londoni ápolónő egy hónappal ezelőtt fertőződött meg az új koronavírussal, és hetekig feküdt az intenzív osztályon súlyos tünetei miatt. „Egész életemben az egészségügyben dolgoztam, rengeteg mindent láttam már, de még így is ijesztő volt ez a betegség” – árulta el Alicia, aki miután kollégái elbúcsúztatták őt a kórházban, elsírta magát, mikor végre elhagyhatta a kórházat.

„Egy hónapja az interneten tartom a kapcsolatot a családommal, elmondhatatlanul hiányzik, hogy megölelhessem őket” – mondta az ápolónő, aki nem győzött hálálkodni a kollégáinak. „Egytől egyig fantasztikus emberek. Ha ők nincsenek, fogalmam sincs, hogyan győztem volna le ezt a betegséget. Ők a második családom.”

Olvass még többet a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó ápolókról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top