nlc.hu
Egészség

Pozitív teszttel ijesztgetett, vádat emeltek ellene

Pozitív lett a teszted, csomagolj, mert jön a mentő – Tréfának szánta az ijesztgetést, vádemelés lett belőle

Egy férfi azzal ijesztett rá az ismerősére, hogy annak pozitív lett a koronavírustesztje, és a mentők karanténba viszik.
Telefon

Vádat emeltek egy 51 éves férfi ellen, mert azzal ijesztgette egy ismerősét, hogy annak pozitív lett a koronavírustesztje.

A vádirat szerint a férfi megtudta, hogy ismerősét letesztelték a koronavírusra a munkahelyén április 6-án, és ha az eredmény pozitív, aznap este telefonon fogják értesíteni.

A vádlott az esti órákban azzal hívta fel a másik férfit, hogy pozitív lett a tesztje, csomagoljon, mert érkezik a mentő, hogy karanténba szállítsák. A férfi megijedt, összepakolta a holmiját, ám a mentő nem érkezett meg, mivel a tesztje valójában negatív lett.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen – mivel a vád szerint egészséget veszélyeztető esemény bekövetkezésének látszatát keltette – félelemkeltéssel elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Ők is pozitív tesztet hazudtak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top