nlc.hu
Egészség

Influenzaoltást kapott fogamzásgátló helyett

Influenzaoltást kapott fogamzásgátló helyett – milliókkal kárpótolták

A nő már nem akart több gyereket szülni, a hiba miatt azonban harmadszor is teherbe esett.
90 százalék az egyik koronavírus-védőoltás hatékonyága

A seattle-i bíróság 13 millió dolláros fájdalomdíjat ítélt meg a napokban Yesenia Pachecónak, annak a háromgyerekes asszonynak, akinek 9 éve tévedésből influenzaoltást adtak be a fogamzásgátló injekciója helyett.

Ahogy a bírósági meghallgatások során kiderült, az asszony, akinek már született két egészséges gyermeke, és nem szeretett volna harmadik babát, 2011-ben egy fogamzásgátló injekcióért jelentkezett az otthonához közeli kórházban. Csakhogy az őt ellátó ápolónő – aki egész nap influenza elleni oltásokat adott be – tévedésből nem fogamzásgátló szert, hanem influenza elleni oltást adott be Yeseniának.

A kétgyerekes asszony hetekig abban a hitben élt, hogy a fogamzásgátlója működik; mikor a terhességére fény derült, már késő volt. Az asszony a meggyőződése miatt annak ellenére végigcsinálta a terhességet és megszülte harmadik gyermekét, hogy a baba súlyos rendellenességekkel fejlődött.

A bíróság most 13 millió dolláros kártérítést ítélt meg a családnak: egyrészt, hogy fedezhessék harmadik gyermekük orvosi költségeit, másrészt az orvosi műhiba okozta kár ellentételezéseként.

„Amennyiben az asszony a számára felírt, Depo-Provera injekciót kapja meg 2011. szeptember 30-án, nem esett volna teherbe” – indokolta döntését a bíró, aki hozzátette, a Yesenia ügyében eljáró ápoló hibájának egyenes következménye volt az asszony terhessége, majd a harmadik gyermekének megszületése is.

Még többet olvasnál a fogamzásgátló injekcióról? Íme, néhány érdekes cikk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top