nlc.hu
Egészség

Ingyenes idén is az influenza elleni védőoltás

Mégis ingyenes lesz az influenza elleni oltás

 Az oltás napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál.
vakcina, influenza, védőoltás

Tegnap a Telex cikke nyomán mi is azt írtuk, hogy csak a kockázati csoportba tartozóknak jár térítésmentesen a vakcina: ők a 60 év felettiek, a krónikus betegséggel küzdő gyerekek és felnőttek, illetve az egészségügyben, szociális otthonokban és az állattelepeken dolgozók. A többiek pedig patikában vehetik meg maguknak a vakcinát és azt beadathatják maguknak a háziorvossal.

Ma azonban  Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter bejelentette, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást. 

Az oltás napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormány és a tárca elkötelezett abban, hogy minden magyarnak térítésmenetesen biztosítsa a védőoltást, nemcsak az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak. Mint írták, az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár.

Ezért a kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével.  Az influenza elleni védőoltás napokon belül elérhető lesz a háziorvosoknál és az üzemorvosoknál – olvasható a közleményben. Kiemelték, az influenza elleni oltás elsődleges célja az egyéni védelem, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenzafertőzés vagy a szövődményei nagy kockázatot jelentenek.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Még több cikk egészség témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.