nlc.hu
Egészség

Mokka: Novák Zalán sérülése

Exatlon All Star: Novák Zalán sérülése a hazatérése óta sem javult, az orvosok nem tudják, mi a baj

Egyelőre nem tudja pontosan, hogy mi a baja.

Novák Zalán az Exatlon All Star második játékhetén sérült le. Igaz, azóta egyszer visszatért a versenybe, pár napra rá szintén nagy fájdalmakra panaszkodott, ezért végül úgy döntöttek az orvosok, hogy fel kell adnia a küzdelmet. Zalán azóta már hazautazott, ma reggel pedig a Mokkában kezdte a napját. Részletesen beszélt a sérüléséről és a jelenlegi állapotáról.

„Konkrétan a levegőben van egy csont, ami nincs a helyén. Három hét, ha nem kezdődik meg a meszesedés, akkor ezt egy horog-módszerrel meg kell műtsék” – mondta el Mádai Vivien kérdésére Zalán, egyben visszaemlékezett, hogy pontosan mikor történt a sérülés. 

„A vizes pályán voltunk, a legvégén volt egy akadály, mikor bele kellett ugranunk a vízbe, ahol volt egy lépcső. Olyan lépcsőt kell elképzelni, mint amilyenen kijössz a Balatonból a strandon. Egy sima lépcső, vékony borítással, nehogy elcsússz. Túl nagyot ugrottam, és konkrétan a talpammal elkaptam a lépcsőnek az élét. Az a helyzet, hogy nemhogy eltört, hanem letört a talpcsontomból egy darab. A nagyobbik gond, hogy a bokának a függőleges tengelyen való mozgásáért két ín felel, az egyik ín pont azon tapad, ami le van törve nekem. Innentől kezdve ezt a csontot kiműteni nem lehet. Voltam Pesten egy ortopéd specialistánál, megint gipszbe fogja tenni a lábamat. Mankó, három hét. Pengeélen táncolok, így fogalmazott” – részletezte a műsorban az exatlonos.

novák zalán

Novák Zalán korán lesérült az Exatlonban (Fotó: TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top