nlc.hu
Egészség

Kitörtek a karanténból egy kínai IKEA vásárlói

Karanténba akarták zárni egy sanghaji IKEA áruház vásárlóit, de ők kitörtek onnan

Hisztérikusan kezdtek el menekülni a vásárlók az IKEA áruházból, amikor a hatóságok megpróbálták karantén alá helyezni az épületet.
Menekülő vásárlók

Míg Európában a karantén fogalma lassan csak egy emlék lesz a nem is olyan távoli múltból, Kínában nagyon komolyan veszik a koronavírus felbukkanását, bár az embereknek már láthatóan nagyon elege van a sok lezárásból. Ez látszik azokon a felvételeken is, amik egy sanghaji IKEA áruházban készültek, amit a hatóság emberei készültek karantén alá venni, ám a kétségbeesett vevők kitörtek onnan – írta meg a 444.

A hatóságok azért szerették volna lezárni az épületet, mert az egyik vásárlóról kiderült, hogy kapcsolatba lépett egy koronavírussal fertőzött személlyel. A tömeg pánikba esett, és megpróbáltak kitörni onnan, ami több mint háromszáz vásárlónak sikerült is, bár nekik sem feltétlenül érdemes örülniük, ugyanis a kínai városokat teljesen átható azonosító és kamerarendszer várhatóan nagyon hamar beazonosítja majd őket.

Az épületben ragadt vásárlókat táborokba vitték, amiket koncentrációs táboroknak neveznek. Kína zéró Covid stratégiájának köszönhetően gyakorlatilag azonnal zárlat alá helyeznek minden helyet, ahol kiderül, hogy egy Covid-fertőzött fordult meg. Zártak már le irodaházakat, éttermeket és tornatermeket is hasonló módon. Az IKEA áruház vásárlóinak két napra kell karanténba vonulniuk, majd további öt napig egészségügyi megfigyelés alatt kell maradniuk. A Shanghai Daily szerint egy tünetmentes kisfiú miatt kezdődött zárlat, és mivel 400 közeli kapcsolatot sikerült felkutatni vele, így a hatóságoknak 80 ezer PCR-tesztet kell elvégeztetnie.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top