nlc.hu
Egészség

Elképesztő, milyen formába hozta magát egy idősebb pár

56 és 61 évesen hozták magukat formába: nézegess képeket egy cool párról

A kor végülis tényleg csak egy szám.
Koreai pár

Sokáig nagyon tipikus kép élt a többség fejében arról, milyen is az örgedés. Megereszkedett bőr, gyengébb test, ráncok – ezek azok az általános fizikai jellemzők, amelyeket az idősödéssel társíttottunk. 

Szerencsére manapság kezd átértékelődni az idősödés fogalma, és egyre elterjedtebb nézet, hogy lehet aktívan élni idősebb korban is.  Az nlc is több olyan idős férfiről és nőről írt már, akik nyugdíjas korukban találtak maguknak új hobbit, vagy fedezték fel maguknak a sportot. 

Az egészséges időskor társadalmi érdek is, hiszen a jóléti államok egyik közös jellemzője, az elöregedés, ami annak is köszönhető, hogy egyre magasabb életkort élünk meg, az idősebbek száma gyorsan nő, miközben a fiatalok száma és aránya folyamatosan csökken. Mindez jelentős kihívások elé állítja a társadalmat: a munkaerőhiánytól kezdve a fenntartható nyugdíjrendszeren és az egészségügyi ellátásokon át odáig, hogy mi lesz a demens, vagy alzheimeres idősekkel, akikből egyre több lesz.

A cél tehát sokoldalúan aktívnak maradni és egészségesen idősödni,

ehhez azonban el kell engedni régi sztereotípiákat is, mieszerint öten-hatvan felett már csak a fizikai hanyatlás vár ránk.  

Remek példa erre egy középkorú, koreai pár története, akik együtt hozták magukat formába, és ma már le sem tudnak állni a fitnesszel. A boldog házaspár a közösségi médiában @okdong_fit néven váltak ismertté. A 61  éves férfi és és az 56 éves feleség a közös edzéseiket és egészséges életmódjukat osztja meg a világgal. Sőt, még ennél is többet: a reggeli nyújtásoktól és edzőtermi randevúkon át a közös guggolásokig, sok személyes pillanatot osztanak meg a követőikkel.

A fitnesztörténetük onnan indult, amikor a férj elhatározta, hogy részt vesz egy hathónapos fitneszprogramon, és az eredményeket közzéteszi az interneten. Lányuk, Grace Kang segítségén kívül, aki a videóikat szerkeszti, a házaspár egymásra támaszkodott. 

Így kezdődött a közös út, amelynek során hihetetlen formába kerültek. Amikor az edzéssel és diétával töltött próbaidőszakuk véget ért, az ünneplés jegyében profi képeket készíttettek magukról.  A sport, az egészséges életmód, a posztolás és a közösségépítés azonban annyira megtetszettek a párnak, hogy végül folytatták a „közvetítést”, és lényegében influenszerek lettek.

Egyébként korábban is sportoltak, a férj amatőr kickboxoló volt, a feleség pedig első gyermeke születése után lelkes úszó. 

A posztokban azt is megmutatják, hogy sok év után is jól működik a házasságuk, hiszen szinte mindent együtt csinálnak, ráadásul azt is láthatjuk, hogy nemcsak hihetetlen formában vannak, de szuper stílusosak is, ami még insirálóbbá teszi a párt.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top