nlc.hu
Egészség

Kiderült, hány foga van a világ legtöbb fogú nőjének

Kiderült, hány foga van a világ legtöbb fogú nőjének

Egy 26 éves indiai nőnek Guinness-rekordot ért a különleges adottsága.
Kiderült, hány foga van a világ legtöbb fogú emberének

Egy 26 éves indiai nőnek olyasmivel sikerült bekerülnie a Guinness-rekordok könyvébe, amivel csak igen keveseknek: a fogaival. Kalpana Balannak ugyanis az átlagos 32 fog helyett hattal több, vagyis 38 foga van a szájában.

A hivatalos vizsgálatok kiderítették, hogy Balannak az alsó állkapcsában négy extra őrlőfoga nőtt, míg a felső állkapcsában kettővel több szemfoga van, mint egy átlagos felnőtt embernek. A UPI cikke szerint a 26 éves nő extra fogai kamaszkorában kezdtek el kinőni: eredetileg azt tervezte, hogy sebészeti úton eltávolíttatja őket, de a fogorvosa tanácsára várt, amíg mindegyik kinő.

Ma már egyáltalán nem ragaszkodik a fogak eltávolításához; mint mondja, ameddig nem okoznak neki fájdalmat, maradhatnak, ahol vannak. Balan fogorvosa szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Guinness-rekord a jövőben tovább nő majd: a fiatal nő legfrissebb röntgenje szerint további két fog vár arra, hogy előbukkanjon az ínye alól.

És, ha már fogak: tudtad, hogy a Guinness-rekordok könyvében jegyzik a világ leghosszabb fogát is? Itt írtunk róla

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top