nlc.hu
Egészség

Fehér Balázs az alvási problémáiról

Fehér Balázs 2 hónapig nem aludt, teljesen összeomlott az énekes élete

Dolgozni sem tudott, a barátai nagy részét is elveszítette.

Fehér Balázs zenész – a The Carbonfools zenekar egykori énekese – sokáig azt hitte, depresszióval áll szemben. 2018-ban kezdődtek az alvászavarai, és csak 2023-ban derült ki számára, hogy mi is ez pontosan. Azt mondta, gyakorlatilag összeomlott az élete a tünetek miatt, nem tudott viselkedni, annyira szétesett. Minderről a Reggeliben beszélt

Fehér Balázs,

Fehér Balázs a lelki problémái miatt 2 hónapig nem aludt – Forrás: RTL / Reggeli – videó

Abban az időszakban, amikor nagyon nagy problémáim voltak az alvással, egy idő után ahelyett, hogy küzdöttem vele, elfogadtam, hogy most nem alszom, mert nem tudsz, mit csinálni. (…) Egy idő után úgy voltam vele, hogy most ébren kell lennem valami miatt, és az a valami, azok a lelki bajaim voltak, amik nem hagytak aludni” – vallotta be.

Két hónapig konkrétan nem aludtam” – erősítette meg a Reggeli műsorvezetőinek a kérdésére. „Ez 2018-ban kezdődött, és most tudtam meg egy hónapja, hogy krónikus fáradtságban szenvedtem. Engem nem diagnosztizáltak, ennek egy tünete a depresszió. Én azt hittem , hogy depressziós voltam, aztán rájöttem, hogy ez egy létező, egyesek szerint autoimmun betegség, erről egy 1987-es könyv tájékoztatott engem, leírták szóról szóra, hogy mi történt velem. Kicsit meg is nyugodtam, mert úgy tud az ember lezárni egy időszakot, ha valami fogalma van arról, hogy mi történt vele. Ennek olyan tünetei voltak, hogy gyakorlatilag összeomlott az életem. Se fizikailag, se szellemileg, se szociálisan nem voltam. Gyakorlatilag fogalmatlanná váltam, mert az első dolog, ami történik az alvászavarnál, az az, hogy az ember nem tud tovább viselkedni. Ami azt jelenti, hogy megmutatja, hogy igazából ő milyen” – mesélte Fehér Balázs.

Arra a kérdésre, hogyan tudta leküzdeni ezt a problémát, a következőket árulta el: “Nem küzdöttem le, hanem megmutattam, hogy milyen vagyok és ennek hatására eléggé megcsappant a körülöttem lévő emberek száma, meg azok száma, akik szerettek”. Arról is beszélt, hogy az alvászavar okozta tünetek közül az önbizalomvesztés volt az egyik legsúlyosabb, emiatt dolgozni sem tudott. “Az én abnormális életem azt eredményezte, hogy abban a helyzetben, amikor próbáltam volna megélni a békét, ott tovább üldözött az a sok minden dolog, ami elől én menekültem napközben” – hangsúlyozta.

Fehér Balázs ma már jobban van, lelki problémait is sikerült rendeznie. “A mai napig van, hogy jobban alszom, rosszabbul alszom, de nem ez a lényeg. Ha nekem valami fontos dolgom van magammal, akkor fent kell maradnom, akkor beáldozom azt az 1-2 órát, mert nekem az fontosabb, hogy tisztába kerüljek valamivel, amivel konfliktusom van” – fűzte hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top