nlc.hu
Életmód
Nem csak geológusoknak

Nem csak geológusoknak

A Barlangfürdõ Északkelet-Magyarország gyönyörû, turisztikai látnivalókban is gazdag környezetében, Miskolc város üdülõterületén található.




A régió turisztikai gazdagságát az Európában egyedülálló Barlangfürdőn kívül olyan nevek jelzik, mint Hajdúszoboszló, Mezőkövesd, Aggtelek, Tokaj és Eger, Hortobágy, Mátra, Bükk, Zemplén stb. Miskolc-Tapolca különleges mikroklímájával, helyi jelentőségű, védett parkjával, csónakázó tóval, s a gyógyhatású termálvíz vájta természetes üregek feltárásaira megépült Barlangfürdővel, mely a terület igazi kincse.





Ebben az Európában egyedülálló adottságú Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben úszni, fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

Sokan esküsznek gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímájának, valamint a meleg karsztvizének köszönhető. A víz hőfoka 27-31 oC, mélysége körülbelül 130-140 cm. Alját gyöngykavics borítja.
A barlang egyik ágában négy vastag sugárban ömlő “Dögönyöző” zuhany jótékony, természetes masszázst és felfrissülést nyújt.





A barlang levegője kiváló hatású asztmatikus légzőszervi bántalmak ellen. Miskolc-Tapolca fürdő vize egyébként testi és szellemi kimerültség, a vegetatív idegrendszer megbetegedései, a szívműködés ideges zavarai, még nem rögzített vérnyomás-emelkedés és ideges eredetű gyomor-bél panaszok esetén hatásos.

A fürdőzés kiegészíthető egyéni gyógykezeléssel is. A Barlangfürdőben nincs téli és nyári szezon. A barlangjáratokban örök tavasz van, legyen a külszínen rekkenő hőség avagy csikorgó fagy.

Részletesebb info: Miskolc-Tapolca Barlangfürdő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top