nlc.hu
Életmód
Maximális biztonság és kiemelkedõ hozam

Maximális biztonság és kiemelkedõ hozam

Mi, akik gondosan élére állítjuk a forintot és igyekszünk egyrõl a kettõre jutni, alaposan körülnézünk, ha befektetésekrõl van szó. Megtakarításaink túl fontosak ahhoz, hogy könnyelmûen kockára tegyük.




Viszont az is kiemelt szempont, hogy mekkora hozamot érhetünk el a befektetett összeg kockáztatása nélkül.

Az elmúlt évben több alkalommal is volt lehetőség olyan befektetési alapokat jegyezni, ahol a látszólag ellentmondó igényeket, a biztonságot és a kiemelkedő hozamot sikerült összeházasítani. A HVB Bank és a CA IB Alapkezelő 2005-ben jelentkezett a Triatlon és Triatlon 2 Tőkegarantált Befektetési Alappal, amely a befizetett összeg 100%-os visszafizetése mellett biztosít hozzáférést egyszerre három különböző portfolióhoz, amelyek közül a legsikeresebben teljesítő hozamát kapja meg a befektető. Az alapokat mindkét esetben hatalmas érdeklődés kísérte és több milliárd forint értékben jegyezték kis- és nagybefektetők. A siker igazolta azt a feltevést, miszerint ma már olyan konstrukciókat kell kínálni a piacon, melyek egyaránt kielégítik a profi befektetők hozamvárakozásait, és a banki ügyfelek biztonságra való törekvését.

A HVB és a CA IB tehát idén is kifejlesztett egy Triatlon 3 névre keresztelt tőkegarantált befektetési alapot, amely megőrizte az előző két alap sikeres struktúráját, viszont a portfoliókba szervezett piacok közé igazi ínyencségeket is beválogatott.

A Triatlon 3 Tőkegarantált Alap újdonsága, hogy olyan részvény- és árupiacokat válogattak be a portfoliókba a szakemberek, amelyek megdobogtatják a legnagyobb brókerek szívét is. Kína, Japán és Korea részvényindexeihez a hazai befektetők eddig csak ritkán, bonyolult eljárások segítségével és nagyon költségesen férhettek hozzá, pedig a Távol-Kelet a világgazdasági fejlődés egyik legdinamikusabb befektetési területe. Az árupiaci szegmens kialakítása is oly módon történt, hogy azok az árupiaci termékek szerepeljenek benne, amelyek leginkább profitáltak a régió növekedéséből, melynek hajtóereje Kína. 




























   Dinamikus
  portfólió
 Kiegyensúlyozott
     portfólió
Konzervatív
   portfólió 
 IV. Pézpiac       10%             25%         40%
 II. EU ingatlan       10%             25%         30%
 III. Árupiacok       30%             20%         10%
 I. Részvények       50%             30%         20%


 


 


 


 


Az alap három eltérő kockázatú portfoliót tartalmaz, így nem kell választanunk merészebb és konzervatívabb befektetési formák közül, és automatikusan a legjobban teljesítő csomag hozamát kapjuk. Mind a három portfolió négy különböző piac indexeit tartalmazza, a piacok súlyozása viszont különböző. A konzervatív portfolióban nagyobb hangsúlyt kapott a pénzpiac, ahol gyakorlatilag nem létezik „negatív kamat”, valamint a szintén jól teljesítő EU ingatlanpiac, tehát biztosra vehető a növekedés. A dinamikus portfolióban erőteljes súlyozással vannak jelen a nagy növekedési potenciállal rendelkező részvény-és árupiacok. A kiegyensúlyozott portfolió kiegyenlített arányban tartalmazza a négy piacot. Magánbefektetőként óriási összegekkel kellene rendelkeznünk, hogy három különböző kockázatú portfoliónk legyen, a Triatlon 3 befektetési alappal viszont már 10,000 forint befektetésével élvezhetjük a nagybefektetők kiváltságait, ráadásul mindenképpen a legjobb portfolió hozamából részesülünk a 3 és fél éves futamidő lejártakor, a teljes befektetett tőke garantált visszafizetése mellett.

A HVB Triatlon 3 zártvégű tőkegarantált alap, a futamidő 3 és fél év, a tőkegarancia 100 százalékos.

A HVB Triatlon 3 2006. február 27-től március 24-ig jegyezhető a HVB Bank országos fiókhálózatán keresztül.

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. A befektetés részletes feltételeit az Alapnak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által jóváhagyott Összevont Tájékoztatója tartalmazza, amely a mindenkor érvényes kondíciós listákkal együtt megtalálható a forgalmazási helyeken a jegyzési időszak kezdetétől. Befektetési döntésük meghozatalakor a befektetőknek saját maguknak kell felmérniük a befektetéshez kapcsolódó kockázatokat és lehetőségeket. Befektetési döntése meghozatalakor ezt a Tájékoztatót, kérjük, tanulmányozza át.


Klikkelj ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top