Életmód

Kitiltották a girhes testeket a fotómegosztóról

Okos döntést hoztak az egyik legnépszerűbb fotómegosztó illetékesei: megtiltották a kóros soványságot népszerűsítő képek közzétételét.

Kitiltották a girhes testeket a fotómegosztórólAz Instagram megosztóra közel 30 000 olyan képet töltöttek fel a felhasználók, melyek az önpusztítást, illetve a kóros soványságot dicsőítik, az oldal azonban a hétvégén módosította a felhasználási feltételeket, méghozzá oly módon, hogy megtiltották az ilyen témájú fotók posztolását és keresését.

„Az Instagram egy olyan hely, ahol az emberek fotók segítségével megoszthatják az élményeiket másokkal. Azokat a profilokat azonban, melyek az anorexiát, a bulimiát vagy más étkezési zavarokat népszerűsítik, vagy veszélyes önkárosításra, esetleg öngyilkosságra biztatnak, előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük” – közölték az oldal üzemeltetői blogjában.

Az Instagramra és más fotómegosztókra régóta jelentős nyomás nehezedik a közvélemény, illetve a média részéről amiatt, hogy fórumot adnak az önkárosító tevékenységek nyilvános propagálására, épp ezért az új szabályozás bevezetése igencsak aktuális volt.

Akadnak azonban olyanok is, akik szerint még ha minden egyes közösségi oldal hasonlóképp cenzúrázná a táplálkozási zavarokkal, vagy épp az öncsonkítással kapcsolatos tartalmakat, az e témákra fogékonyak akkor is megtalálnák a módját a kapcsolatfelvételnek és a „tapasztalatcserének”, így az ilyen típusú korlátozás lényegében felesleges.  


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top