Életmód

A nyolcórás diéta az új fogyókúrás őrület

Bármit ehetsz, de csak a nap egy bizonyos nyolc órájában. Kibírnád?

A nyolcórás diéta az új fogyókúrás őrület Az év slágerdiétája lehet az a fogyókúrás módszer, melyet egy kaliforniai biológus, dr. Satchidananda Panda dolgozott ki, és két ismert amerikai szakíró, David Zinczenko és Peter Moore a közelmúltban könyvben tárt a nyilvánosság elé.

Az úgynevezett nyolcórás diéta arra az elméletre épít, miszerint az elhízás egyik fő oka az, hogy gyakorlatilag a nap 24 órájában eszünk, a testünk azonban ilyen intenzitással nem tudja feldolgozni a táplálékot. Dr. Panda kutatásai során arra jutott, hogy ha csak a nap egy bizonyos nyolc órájában – például minden nap 9-től 5-ig vagy épp 11-től 7-ig – eszünk, akkor a szervezetünk több kalóriát éget el, függetlenül attól, hogy milyen ételeket fogyasztottunk. Eszerint tehát abban a bizonyos nyolc órában akármit ehetsz, akkor is fogyni fogsz, mégpedig hetente akár 4,5 kilót is – (ezt a tempót viszont a legtöbb dietetikus túl gyorsnak tartja).

„Évekig azt mondták, hogy az vagy, amit megeszel. Most azonban kiderült, hogy az vagy, amikor eszel” – fogalmaz a könyv.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top