Életmód

Erre izzadsz idén – 2014 legújabb fitnesztrendjei

Táncolva boxolás, súlyemelős jóga és még néhány új fitnesztrend, amit életmód szerzőnk, Zólyomi-Zsirkai Noémi, vagyis Nonó próbált ki.

Dance boksz

Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam, mert szeretem, mikor két, főleg számomra nagyon kedves mozgásforma találkozik. A dance box óra alapja a kardio kick-box, amit különböző táncos elemekkel tettek még színesebbé. Az ütések és rúgások mellett szerepet kaptak a változatos karmunkák és az alapvető tánclépések is, ennek köszönhetően még jobban fejleszthetjük koordinációnkat és állóképességünket. Mindenki számára ajánlom, akár túlsúllyal is, zsírégető edzésnek is remek, mindamellett, hogy szórakoztató és hatékony. Az órát Boros Peti és Ruska Roland tartotta.

fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi
fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi

 HighEnergy 

Az órát Szalka Andi tartotta, és előre szólt, hogy nem lesz piskóta az edzés. Dinamikus, teljes testet átmozgató, saját testsúlyos gyakorlatokat és kardió elemeket is tartalmazó óra volt. Kemény erősítő, állóképességi és kardió blokkok váltották egymást. Ami érdekesség volt, hogy egy blokk 2-3 gyakorlatból állt, és kétszer ismételtük. Továbbá a törülközőt nemcsak annak rendje és módja szerint használtuk, hanem eszközként, szerepet kapott az órán. Ötletes volt nagyon. Elvileg az óra csupán alapedzettséget igényelt. Szerintem bárki kipróbálhatja, akár kezdők is, de edzettséget tekintve kellett hozzá egy kis állóképesség.

 

fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi
fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi

Zónaedzés

Enikő tornái, aki próbálta vagy hallott róla, az pontosan tudja, nem a legegyszerűbbek és a legkönnyebbek. Neki is van külön DVD-je súlyfelesleggel küzdőknek, de az alap zóna edzések, (tabata, köredzések, időzóna, intervall) igencsak kemények és hatékonyak. Izgalmas gyakorlatokkal találkoztunk az óráján, zsírégető, kardió, intervall és rafinált erősítő blokkok váltogatták egymást. Ami a fő jellemzője az órának: lendület, intenzitás. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy próbálja ki az edzéseit!

fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi
fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi

 

 Clubell jóga

Sófi Boglárka és Török Krisztina együtt tartották az órát. Itt a jógagyakorlatokat egy súllyal (2,5kg) hajtottuk végre. A fő irányelv, hogy a hajlékonyság fokozásával párhuzamosan olyan erőt tudjunk elérni, amit szerintük külön csak súlyzós edzésekkel nem tudnánk. A hatása vitathatatlan, hiszen a jógából ismert nyújtógyakorlatok zsírégető, erősítő gyakorlatokká alakulnak, hogy ruganyos, megerősödött izmaink legyenek.

Preventív gerinctréning

Jelenleg én is gerinctrénernek tanulok, így ez most számomra nagyon fontos óra volt, főleg, hogy a tanárom, Kis Mónika tartotta. A Preventív gerinctréning erőt, egyensúlyt és harmóniát ad. Tökéletes mozgás azoknak, akik szeretnek kellemes zenére, szép mozdulatokkal edzeni, és azoknak, akik a hatékony izomedzés mellett szeretik a lelki feltöltődést is. Ez az az edzésforma, amire mindenkinek szüksége lenne rendszeresen. Rengeteget ad. Minden korosztálynak, kezdőknek, profi élsportolóknak, mindenkinek szívből ajánlom.

fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi
fotó: Zólyomi-Zsirkai Noémi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top