Életmód

Úszó-Eb: Olasz Anna ezüstérmes 25 kilométeren

Óriási csatában ért célba a világbajnok Martina Grimaldi mögött, de megelőzve a német Angela Maurert, akivel valódi közelharcot vívott.

Olasz Anna ezüstérmes lett a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében a berlini úszó Európa-bajnokság vasárnapi napján.

Nagyon kemény volt, ez volt az első huszonöt kilométerem. (…) Most nem sokat látok, a szemem szépen be van dagadva, egész jól kiáztam. Az, hogy Grimaldi nyert, nem meglepő, ő a világbajnok, örülök, hogy ennyi időn át együtt tudtam vele haladni. Viszont Maurert mindenképpen meg akartam verni, a cancúni Világkupán egy tizeddel kaptam ki tőle, mondtam magamnak, ez még egyszer nem fordulhat elő. Igaz, ő úgy gondolta, az utolsó bójánál büntetlenül lenyomhat a víz alá, hazai pályán úgysem fogják kizárni, ezzel viszont sikerült annyira felidegesítenie, hogy még erősebb lettem az utolsó ötven méterre. A cél előtt nem sokkal már muszáj voltam én is odanyúlni, mert csak nem hagyta abba – végül csak sikerült előbb megérintenem a panelt. Boldog vagyok, többször is megpróbálom majd a huszonötöt, de azért továbbra is a tíz kilométert tekintem a fő számomnak” – olvasható friss ezüstérmesünk nyilatkozatában, amely a Magyar Úszó Szövetség – Magyar Úszóválogatott Facebook-oldalán jelent meg.

Fotó: Fotó: Kovács Anikó / MTI
Fotó: Kovács Anikó / MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top