Életmód

Szabad enni lefekvés előtt, ha fogyókúrázunk?

Most eláruljuk, milyen hatással van a fogyókúrádra, ha korgó gyomorral fekszel le aludni, vagy ha lefekvés előtt nassolsz egy kicsit.
Szabad enni lefekvés előtt, ha fogyókúrázunk?

Meg fogsz lepődni: jelentősen egyik sem befolyásolja a fogyókúrád eredményességét! Ha a napi kalóriabeviteleden nem változtat egy kis éjjeli nasi, nem számít, hány órakor történt. Az pedig, ha korgó gyomorral fekszel le, maximum az alvásod minőségén ronthat (hosszú távon pedig a rossz alvás vezethet súlyingadozáshoz).

 Ezek szerint csak mítosz lenne az a fogyókúrás hiedelem, hogy este 6 óra után nem szabad enni? Valószínűleg igen: az egyéni igényeidtől és napirendedtől függ, hogy mi számodra az ideális. Az semmiképp sem jó, ha nem tudsz elaludni, vagy felriadsz az éhségtől. Ahogy az sem, ha éjfélkor még eltüntetsz egy csomag Oreót. 

A megoldás egyaránt lehet az, hogy vacsorára valami könnyű, de telítő ételt fogyasztasz, de az is működhet, hogy előre bekészítesz valami alacsony kalóriás (150 kalória simán belefér) snacket éjjeli éhség esetére. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top