nlc.hu
Életmód
80 év felett többé nincs sorban állás

80 év felett többé nincs sorban állás

Mostantól előre engedik a 80 év felettieket a postahivatalokban, a bankokban, a mozikban, a kulturális rendezvényeken, sőt még a bevásárlóközpontokban is. Legalábbis Izraelben.

Olyan törvényjavaslatot készít elő az izraeli kormány, aminek hatására nem kell sorban állniuk a 80 évnél idősebb izraeli állampolgároknak a közintézményekben. A törekvés célja, hogy enyhítse az idős emberekre nehezedő fizikai megpróbáltatásokat.

Az új törvényt Gila Gamliel társadalmi egyenlőségért felelős miniszter terjesztette elő, bár szerinte az idősebbeket jogszabály nélkül is előre kellene engedni. Bízik benne, hogy a törvény segíteni fogja ennek a társadalmi normának az érvényesülését és természetessé válik. S bár jóváhagyása után az állami hivatalok mellett érvényes lesz a postahivatalokban, a bankokban, a mozikban és kulturális rendezvényeken, sőt még a bevásárlóközpontokban is, a kórházakban és egészségügyi intézményekben nem. Ott továbbra is az esetek sürgőssége dönt.

80 év felett többé nincs sorban állás

Egy másik párt, a Kulánu (Mindannyian) egyik képviselőnője szerint az új törvényt ki kellene terjeszteni az várandós nőkre és a kisbabával várakozókra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top