Életmód

17 éve nem volt ilyen durva a halálozási statisztikánk

Utoljára a kétezres évek elején volt ilyen magas az elhalálozások száma az év első hónapjában. A születések száma is csökkent.

Szomorú statisztikát közöl a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján. Eszerint nagyon magas az elhalálozások száma az év első hónapjában. A 14.064 halálozás jelentősen, 19 százalékkal növekedett a 2016. januárihoz képest. A 2017. év eleji jelentős halálozási többlet hátterében – a két évvel ezelőtti folyamatokhoz hasonlóan – a tetőző influenzajárvány állhatott.

Kevesebb gyerek született, 2017 első hónapjában 7683, 0,5 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A házasságkötések száma 2017 januárjában mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. Az év első hónapjában anyakönyvezett 1429 házasságkötés 2,8 százalékkal, számszerűen 41-gyel kevesebb volt az egy évvel korábbinál – írja a vg.hu.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top