Életmód

Medvekutyát kaptak lencsevégre Oroszországban – fotók

Egy medve néz vissza az emberre, pedig csak egy szegény kutyusról van szó, amelyet úgy tenyésztettek ki a szaporítók. Kölyökként nagyon édes lehetett, aztán jött a nem várt fordulat.

Egy orosz közösségi oldalon tették közzé először a medvekutyát ábrázoló képeket. A nem mindennapi külsejű kutya jelenleg egy Nash Dom nevű menhelyen él. Az egyik állatmentő szerint a kutya kiskorában elképesztően aranyos lehetett, ezért is hozták létre a szaporítók. Viszont a kutyus megnőtt, és a cuki kiskutyából egy medvearcú jószág vált, amely így már vélhetően nem felelt meg a gazdi ízlésének, ezért kidobta.

A Medvebakának elkeresztelt kan kutya nagyjából négyéves, egy csau-csau és hosszú orrú keverék keresztezéséből születhetett, és rendkívül bizalmatlan az emberekkel szemben. Egy örökbefogadója már volt, aki visszahozta, mert a kutya ki sem mozdult a kennel sarkából. A pórázt nem viselte el. Nem akart barátkozni.


A menhely most egy nagyon tapasztalt és türelmes gazdit keres neki, remélhetőleg hamarosan meg is találják – írja a ma.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top