Életmód

Továbbra is titok a doppingoló magyar kajakos neve

Még a doppingoló sportolóknak is vannak személyiségi jogaik, így ha az érintett nem járul hozzá, az ügy lezárultáig nem hozzák nyilvánosságra a nevét, sem az ügy részleteit. Persze úgyis tudja mindenki, kiről van szó.

Újabb hazai doppingbotrány robbant ki a kajakosok között: egy válogatott, világ- és Európa-bajnok érmes sportoló B mintája is pozitív lett a doppingellenőrzésen, azaz mind a két teszten megbukott. Emiatt a sportoló versenyzői jogát felfüggesztették, de mivel nem járult hozzá, nevét még mindig nem hozták nyilvánosságra.

A B minta után hivatalosan is doppingvétségről beszélünk. Megkezdődik az eljárás, mely a sportoló meghallgatásával kezdődik

– nyilatkozta Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője a Ripostnak.

Versenyzők a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének előfutamában a racicei kajak-kenu világbajnokságon 2017. augusztus 24-én – MTI Fotó: Kovács Tamás

„Ennek lezárása után lesz az ítélet jogerős, addig azonban a sportolót neve személyiségi okokból nem hozható nyilvánosságra” – tette hozzá a MACS vezetője.

Az elmúlt három évben ez a hatodik doppingbotrány, amely megrázza a hazai evezős sportot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top