Életmód

Óriásit álmodott a baseballrajongó műkezes kislány – videó

És sikerült is neki!

A 8 éves Hailey Dawson mert nagyban álmodni. A 8 éves kislány egy ritka rendellenesség miatt a jobb kezén csupán két ujjal született, baseball-rajongóként azonban elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, egyszer mind a 30 MLB-stadionban ő végzi majd el a kezdődobást.

A kislánynak a Nevadai Egyetem mérnökei készítettek egy műkezet, amivel hamarosan már nagyon ügyesen tudott dobni. Ekkor családja segítségével felkereste a legnagyobb csapatokat, és hamarosan a Baltimore Orioles és a Washington Nationals stadionjában is kezdődobást dobott. Ahogy a bátor kislánynak híre ment, már egymás után jöttek a felkérések, most pedig teljesült az álom: Hailey mind a 30 stadiont kipipálhatta.

A hirtelen jött sajtófigyelmet a kislány és családja arra használja fel, hogy gyűjtést szervezzenek, és más, hasonló cipőben járó gyerekek számára is lehetővé tegyék, hogy olyan művégtagokat kaphassanak, mint Hailey.

Hailey Dawson / Instagram

(ABC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top