Életmód

Bárányhimlőnek hitték a kis Hanna leukémiáját

Az életéért harcol a kislány. Édesanyja azonban nem tud mellette lenni, mivel állapotosan nem mehet be a kemoterápiás központba. 

Magas lázzal vitték orvoshoz az egyéves Hannát, ám a fogadott orvos azzal küldte haza a családot, hogy a gyereknek bárányhimlője van. Néhány nappal később a kórházban vírusos vesemedence-gyulladást állapítottak meg. Csak két hónappal később derült ki, hogy a kislány leukémiás

A második gyermekével várandós édesanyja szerint, ha nem mennek tovább, hanem a „bárányhimlőt” kezdik el kezelni, akkor nagyobb baj is lehetett volna. Akut limfoid leukémiával diagnosztizálták a 23 hónapos Hannát. Azonnal megkezdték az aktív szteroidos és kemoterápiás kezelést, ami körülbelül 8 hónapig tart. Ezt másfél éves utókezelés követi.

„Mivel én állapotos vagyok, nem mehetek Hanna kezelésére, az édesapja viszi. Folyamatos felügyeletet igényel a kislány” – mesélte az anyuka. A család nagyon nehéz helyzetben van, mivel az édesapa Hanna ápolása mellett nem tud dolgozni, az édesanya pedig állapotos.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top