Életmód

Gyanúsan megváltozott az anyajegye, kétszer is műteni kellett

Szerencsére korai stádiumban észrevették a melanomát.

A 37 éves Kristina Findalen nyaralni volt a két gyerekével és az apjával Olaszországban még 2018-ban, amikor észrevette, hogy megváltozott a jobb tenyerén lévő anyajegye. Amikor gyors tempóban növekedni és viszketni kezdett, majd eltűnt a színe, aggódni kezdett.

Miután hazautazott Koppenhágába, orvoshoz ment, aki elküldte egy bőrgyógyász specialistához. Amikor a doktor meglátta az anyajegyét, azonnal az onkológiára küldte. Szövetmintát vettek tőle, és megvizsgálták, majd 10 nap múlva kiderült: Kristinának melanomája van.

Szerencsére korai stádiumában észrevették a bőrrákot, de az orvosok azt javasolták, a daganat eltávolítása a legjobb megoldás. Kivágták a tenyeréből a rákos részt, és a combjából vett bőrrel pótolták a hiányzó szövetet.

Sajnos a műtét közben megsértettek egy ideget a kisujjában, így újra kés alá kellett feküdnie, hogy egy donortól kapott ideget ültessenek be az ujjába. Ez újabb bőrátültetéssel járt.

„Átmentem túlélő üzemmódba. A gyerekeimnek csak én vagyok, miután az apjuk 2017-ben meghalt. Így aztán egyszerűen gondolni sem tudtam arra, hogy nem győzöm le a rákot”

– mondta az anya, aki azóta tünetmentes.

Azt mondja, a történetét azért tárta a világ elé, mert ő korábban sosem hallott arról, hogy valakinek a tenyerén alakuljon ki bőrrák, de saját példájával szeretne mindenkit figyelmeztetni.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top