Életmód

Repkednek majd a mínuszok hétvégén

Egyes helyeken -10 fok is lehet.

A tőlünk keletre zajló erős hidegbetöréstől ugyan megvédenek a Kárpátok, némi ízelítőt azonban mégis kapunk belőle a hétvégén – írja az Időkép.

Pénteken még csak gyengébb fagyokra kell számítani, napközben pedig 2-8 fokos maximumokra van kilátás. Délután az ország keleti felében feltámad az északkeleti szél, és hidegebb levegőt szállít.

fagy hideg tél jég

Illusztráció: Unsplash

Szombaton felhős és igen fagyos lesz a reggel, keleten, északkeleten akár -10, -7 fokig is lehűlhet a levegő, de máshol is -6, 0 fok közötti minimumok várhatók. Napközben viszont sokat süt majd a nap, ám így is csak legfeljebb 1 és 6 fok közé emelkedik majd a hőmérő higanyszála.

Vasárnap reggel a fagyzugos helyeken ismét repkednek majd a -10 fokok, míg a nappali csúcshőmérséklet 6-12 fok között alakul. Napközben még sok lesz a napsütés, ám nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, este pedig havas eső, hó is hullhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top