Életmód

26 tonna illegális cápauszonyt foglaltak le

A csemegének számító uszonyok ráadásul veszélyeztetett cápafajoktól származtak.

A hongkongi vámhivatal csapott le a szállítmányra, amelyben nem kevesebb, mint 38 ezer veszélyeztetett cápa uszonyát találták meg – írja a 24.hu.

Az oldal értesülései szerint a Kínában lefoglalt szállítmány Ecuadorból érkezett. A cápauszonyt, annak ellenére, hogy beszerzése tiltott, előszeretettel szolgálják fel kínai esküvőkön, mint gasztronómiai különlegességet.

A helyi vámhivatal közleménye szeirnt ez az eddigi legnagyobb szállítmány, amire lecsaptak. A rakomány főleg rókacápák és selyemcápák uszonyait tartalmazta, mindkét faj veszélyeztetett. A hatóságok egy 47 éves férfit tartóztattak le a csempészáru miatt.

Több tonna illegális cápauszonyt foglaltak le

Levágott cápauszonyok egy halpiacon (Fotó: Profimedia)

A jellemzően leves-alapanyagként használt cápauszonyok beszerzése kifejezetten kegyetlen: a kifogott cápák uszonyát egyszerűen lemetszik a még élő állatokról, aztán a cápákat visszadobják a vízbe. Ez viszont halálos ítélet a cápák számára, mivel így nem tudnak folyamatosan úszni, amire szükségük van ahhoz, hogy ne fulladjanak meg.

A 24.hu információi szeirnt évente közel 73 millió cápát ölnek le az illegális halászok.

További cikkeink cápákkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top