nlc.hu
Életmód

Szegedi Csillagvizsgáló nyáron

Ezért érdemes a nyáron Szegeden csillagokat nézni

Kihagyhatatlan nyári program a Szegedi Csillagvizsgáló, és annak péntek esti „csillagbulijai”: akit egy kicsit is érdekelnek a kozmosz titkai, az nem hagyja ki az 1992-ben elkészült objektumot, és az onnan látható sok gyönyörűséget.
Tejút - Fotó: Pixabay

Kevesen tudják, hogy működik Szegeden egy szuper csillagvizsgáló, amit egy lelkes csapat üzemeltet. A csillagvizsgálót 1991-ben kezdték el építeni Újszegeden a Füvészkertből lekerített egyik területen, ami azt jelenti, hogy kellően távol van a város fényeitől.

1992-ben készült el a csillagvizsgáló, amit azóta is a Szegedi Csillagvizsgáló Alapítvány üzemeltet, ahol péntek esténként 7-től 10-ig rendszeresen előadásokkal egybekötött csillagvizsgáló programokat is tartanak.

Az izgalmas programok részletes leírását, hogy mi mindent nézhetünk meg a Szegedi Csillagvizsgálóban, milyen áron, illetve feltételekkel: mindezt az Ezegychopper Caféblogra kattintva tudhatod meg, ahol egy rövid élménybeszámolót is olvashattok. 

Még több kihagyhatatlan nyári program az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top