nlc.hu
Életmód

Kóbor kutya

Két hete nem jött senki a kutyáért a szombathelyi Parkerdőben, az állat veszélyes lehet

Az állatvédők nem tudják befogni a kóbor kutyát.

Augusztus elején derült ki a nyugat.hu egyik videójából, hogy egy kóbor kutyát már napok óta nem etettek, nem itattak, ezért a videó készítői egy fűrésszel, fogóval és kalapáccsal leverték a kapun lévő lakatot. Minderre engedélyt is kértek az ingatlan tulajdonosától, de nem az övé a kóbor kutya, annak gazdái ugyanis csak használták a helyet. Két héttel a cikk megjelenése után egyolvasó azt írta, az állat azóta is ott van a kertben és bár elvileg be van zárva, néha meglóg és szabadon kóborról a Gyümölcs utcában. Sokan pedig félnek tőle, mivel agresszív is tud lenni.

Két hete nem jött senki a szombathelyi kóbor kutyáért

Képünk illusztráció. Fotó: Unsplash

Az olvasó azt is megírta, hogy a vasi állatvédők nem tudják befogni az ebet, a tulajok azóta sem jelentkeztek, úgy tudni, a gazda épp haldoklik a kórházban. “A kutyának valószínűleg se oltása, se chipje, és van, hogy elég vehemensen viselkedik. Jó lenne valami megoldás a kutya érdekében is, és a biztonság miatt is” – írta.

Kiderült, hogy a kutyának van chipje, állítólag menhelyi kutyáról van szó.

A mentés pillanatai ezen a videón láthatóak:

Hasonló témájú cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top