nlc.hu
Életmód

Szerencsétlenül járt hajós a Bribie-szigetnél

Világítótoronyba kapaszkodva találtak rá, miután hajójáról a vízbe esett

Ausztrália partjainak közelében járt pórul egy tapasztalt hajós, szerencsére ő és a vele hajózó kutyájának sem lett komolyabb baja.

David Simpson éppen egy elszabadult gumicsónakját próbálta rögzíteni a hajójához, amikor a hullámok akkorát löktek a dingin, hogy ő vízbe esett, és nem tudott visszakapaszkodni. A 64 éves férfit a tengerben álló világítótoronyba kapaszkodva találtak meg három órával azután, hogy hajója a kelet-ausztráliai Bribie-szigeten partra sodródott.

A 13 méteres hajóra, aminek ekkor már csak egy utasa volt, Simpson kutyája, Mitch, egy közeli strand vízimentői figyeltek fel, majd több helikopter és hajó indult a tulajdonosának a keresésére. Mint kiderült, David Simpson, aki egyébként tapasztalt hajós hírében áll, majdnem két kilométert úszott a világítótoronyig. 

A mooloolabai parti őrség vezetője, Ian Hunt szerint szerencsétlen helyen esett vízbe a férfi, mert a Birbie-sziget partján senki sem volt.

Szerencse, hogy el tudott úszni a toronyig és fel tudott rá mászni. Nehéz perceket élt át, miközben a mentésre várt. Két hajó is elment mellette, amíg a vízben úszott, anélkül, hogy észrevették volna. A toronyból integetve sem látták meg a hajósok, az egyik helikopterről sikerült végül megpillantani

– nyilatkozta.

(via MTI/Brisbane Times)

Mentőhelikopter Ausztrália partjainál

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Daniel Munoz/Getty Images)

Hajótörtöttek és drámai történeteik:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top