nlc.hu
Életmód

Túlélő pilóta az őserdőben

36 nap után élve került elő az amazóniai esőerdőben eltűnt pilóta

Kényszerleszállást hajtott vége a pilóta a dzsungelben, 36 nap után mentették ki.
Őserdő

Antonio Sena január 28-án szállt fel a repülőgépével a brazíliai Alenquerből, hogy a közeli Almeirim városába repüljön. Ám egy műszaki hiba miatt a 36 éves pilóta kényszerleszállást hajtott végre az Amazonas folyó melletti dzsungelben.

Sena egy hátizsákban még ki tudott menteni némi ennivalót és más holmikat, mielőtt a repülőgép kigyulladt. Abban bízott, hogy kitart az élelme addig, amíg megtalálják. De a napok egyre teltek, a gép közelében várakozó pilóta pedig csak magára számíthatott az őserdőben, ahol mérges kígyók és a folyóhoz közel krokodilok is előfordulnak.

A férfi nekivágott a rengetegnek, közben madártojással és vadon termő gyümölcsökkel csillapította az éhségét. Már több mint négy hete úton volt, amikor megpillantott egy fehér ponyvát és egy kosarat tele gesztenyével. Az ösvényen hamar megtalálta a gesztenyeszedőket is, akiknek a segítségével felhívta az édesanyját, hogy életben van.

Végül kimentették a dzsungelből a pilótát, aki 36 napot élt túl az őserdőben. Kórházba vitték, de nem sokkal később hazaengedték, miután kezelték a kiszáradását és az enyhe sérüléseit.

„Az egyetlen dolog, ami tartotta bennem a lelket, és erőt adott ahhoz, hogy élve kijöjjek innen, az a családom iránt érzett szeret volt. A vágy, hogy látnom kell a szüleimet és a testvéreimet” – mondta megmenekülése után a pilóta.

Megható videó, amikor újra találkozhatott a szeretteivel:

(The Sun)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/David Riaño Cortés)

Elvesztek a vadonban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top