nlc.hu
Trend

Hajpakolás házilag

6 házi hajpakolás, amitől új életre kelnek a hajszálaid

Ha úgy érzed, ráférne a hajadra egy kis extra ápolás, jól teszed, ha először körülnézel a kamrádban egy kis plusz tápanyagért. Isteni hajpakolás recepteket hoztunk!

Ha száraz a hajad – méz, tojás és almaecet

Száraz hajra ajánlják ezt a különleges pakolást, amihez összesen három hozzávalóra lesz szükséged a kamrádból. Ha száraz és töredezett a hajad, akkor ezt a pakolást érdemes kipróbálnod, mivel tökéletes hidratáló hatású, valamint visszaadja a haj ragyogását, és közben táplálja is a hajszálakat. 

Amire szükséged lesz: 1 teáskanál méz, 1 db tojás, 1 teáskanál almacet (az adagok felezhetőek, vagy duplázhatók a haj hosszúságától függően)

Egy kisebb tálba keverd össze a hozzávalókat. Miután megmostad a hajadat, a törülközőszáraz hajadon egyenletesen oszlasd el a pakolást. Hagyd hatni 30-40 percig, majd alaposan öblítsd le!

A méz kiváló kondicionáló, de emellett segíti és serkenti a hajnövekedést. A tojássárgája eközben erősíti és selymessé teszi a hajat, valamint minimalizálja a töredezést. És végül az almaecet elősegíti a fejbőr megfelelő pH-értékét.

Hajpakolás házilag

A legtöbb kamrában megtalálhatóak a hozzávalók (Fotó: Profimedia)

Ha azt szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad – fahéj és kókuszolaj

Sokan esküsznek a házi rizsvízre, ha hajnövesztésről van szó. Van viszont egy hajmaszk, amit hasonlóan ajánlott hetente egyszer elkészíteni, ha úgy érzed, hogy nem nő elég gyorsan a hajad. A fahéj serkenti a vérkeringést, és serkenti a hajnövekedést.

Amire szükséged lesz: Egyenlő részben fahéj és kókuszolaj

Keverd össze a két összetevőt, majd vidd fel a maszkot a hajtövekre és a fejbőrre. Legalább 35-45 percig hagyd fent a pakolást, majd alaposan öblítsd le. 

A fahéjat mézzel, valamint olívaolajjal és tojással is összekeverheted. Ebben az esetben elég 15 percig hatni hagyni.

Irritált, sebes fejbőrre – zöld tea és almaecet

A túlságosan forró levegőt fújó hajszárító, vagy a hajfesték, a szőkítőpor is okozhat kisebb sérüléseket, irritációt a fejbőrön. A zöld tea ilyenkor igazi megmentő lehet, köszönhetően az antioxidánsainak és tápanyagainak. Ha az irritációt a száraz fejbőr okozza, akkor csöpögtess hozzá borsmentaolajat is, ami gyulladáscsökkentő hatással bír. 

Amire szükséged lesz: 1 csésze zöld tea, 2 csepp borsmentaolaj, 1 teáskanál almaecet

A hozzávalókat keverd jól össze, és alaposan öblítsd le vele a hajadat. Öt perc után, sima langyos vízzel öblítsd le újra.

Zsíros hajra – tojásfehérje és citrom

A zsíros haj nemtől, kortól függetlenül jelentkezhet. Ha ezzel a problémával harcolunk, akkor sok internetes fórumon javasolják a tojásos pakolást, de vigyázat, mert a legjobb, ha csak a fehérjét használjuk!

Amire szükséged lesz: 1 db tojásfehérje, 1/2 citrom kifacsart leve

Az összekevert masszát a gyökerektől kezdve simítsd végig a hajadon, és hagyd hatni legalább 30, legfeljebb 60 percig. Az öblítésnél figyelj rá, hogy ne meleg, csak langyos legyen a víz.

A tojásfehérje nemcsak segít eltávolítani a felesleges olajat, de a benne lévő riboflavin segíthet megállítani a hajhullást.

Hajpakolás házilag

Mindig kövessük a pontos receptet (Fotó: Profimedia)

Sérült szerkezetű hajra – avokádó, tojás és olívaolaj

Erős napsütés, klóros víz, nem megfelelően használt hajfesték, a forró hajvasaló… megannyi dolog károsíthatja, roncsolhatja a hajunkat. Azonban a kisebb problémákat házi pakolásokkal is érdemes kezelni. 

Amire szükséged lesz: 1/2 avokádó, 1 db tojás, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz

Az összekevert maszkot vidd fel a nedves hajadra. Haladj az aljától felfelé! Ha hosszú a hajad, formázz egy erős kontyot, majd tedd rá a zuhanysapkát. Hagyd hatni 30 percig, majd mosd ki a pakolást. 

Ez az omega-3 zsírsavakban gazdag hajpakolás erőt és fényt ad a roncsolódott hajszálaknak. Az avokádó ráadásul segít a fejbőr fiatalításában, valamint hidratálásában is.

Korpásodás ellen – aszpirin, almaecet és teafaolaj

Kevésbé maszk, inkább ez is egy hatásos öblítő folyadék, amit többfajta olajjal is elkészíthetünk. Sokaknak azonban a levendula túl erős, ezért mi most teafaolajjal ajánljuk. Ám nem ez a titkos összetevő!

Amire szükséged lesz: 1/4 csésze víz, 1/4 csésze almaecet, 6-8 csepp teafaolaj, 1 szem aszpirin

A legjobb, ha egy üres szórófejes flakonba kevered össze a folyékony hozzávalókat, majd törd össze az aszpirint és öntsd az üvegbe. Alaposan rázd össze, amíg a pirula fel nem oldódik. Alaposan fújd be mindenhol a fejbőrödet a spay-vel, majd 30 perc elteltével, a szokásos módon moss hajat!

Az almaecet elősegíti a fejbőr megfelelő pH-értékének beállítását. A teafaolaj antibakteriális és gombaölő hatású. Az aszpirin a benne lévő szalicilsavnak köszönhetően csökkenti a fejbőr gyulladása miatt bekövetkező korpásodást.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top