nlc.hu
Életmód

Valentin-napi hagyomány: Nevezz el egy csótány az exed után

Több állatkert is folytatja azt a Valentin-napi hagyományt, hogy csótányokat lehet náluk elnevezni exek után

 Az állatkertek gondoltak azokra is, akiknek nem éppen a szép emlékek jutnak eszükbe az exükről.
csótány, ex

Az állatkertek országszerte folytatják azt a Valentin-napi hagyományt, hogy különféle élőlényekről nevezzenek el az exükről, írja a New York Post. 

A Bronxi Állatkert “Nevezz el egy csótányt” elnevezésű kampánya a 2011-ben indult, amelynek keretében az állatkert vendégei 15 dollárért nevezhetnek el egy madagaszkári sziszegő csótányt. A csótány elnevezése nem korlátozódik az exekre, sőt, az állatkert arra bátorítja a vendégeket, hogy nevezzenek el csótányokat a barátaikról és szeretteikről. A megrendeléseket online lehet leadni, és február 14-én a Valentin-napi ajándék címzettje értesítést kap arról, hogy egy rovart neveztek el a tiszteletére.

Felkerülnek a csótánynévtáblára is…

A chicagói Brookfield Zoo idén is meghirdeti az évente megrendezett “Nevezz egy csótányt az exed után” kampányt, amelyet a “boldogtalan Valentin-napi” esemény keretein belül rendeznek meg. Potom 15 dollárért lehet náluk is elnevezni egy madagaszkári sziszegő csótányt. A vásárlást követően a vásárlók az adományozásról szóló bizonylatban kapnak egy elnevezési tanúsítványt, amelyet otthon személyesen is kiállíthatnak. Az adományozással a vásárlók helyet kapnak az állatkert csótánynévtábláján február 14-én.

Gondolva az exek személyes jogaira, minden egyes elnevezett csótányról csak a keresztnevet tüntetik fel a táblán, és személyre szabott üzeneteket sem lehet írni. A csótánynévtábláról készült fotókat az állatkert közösségi médiaoldalain fogja megosztani.

Ha szeretnéd, nézheted, ahogy megeszik az exedről elnevezett tücsköt

A pennsylvaniai Schnecksville-ben található Lehigh Valley Zoo Valentin-napi Bug Off rendezvénye talán a legbizarrabb, hiszen az állatkert vendégei tücsköket nevezhetnek el az exükről, sőt, megnézhetik, hogyan etetik meg őket az állatkert “állatnagyköveteivel”. Minden egyes etetett tücsökért 5 dollár adományt kell fizetni, az összeggel a Lehigh Valley Állatkert természetvédelmi és állatgazdálkodási tevékenységét támogatják. A morbid eseményt az állatkert Facebook-oldalán élőben is lehet követni, a videókon az  állatkert különböző “állatnagykövetei” lesznek láthatók, amint a tücsköket rágcsálják, miközben a személyzet a vadon élő állatokkal kapcsolatos információkat oszt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top