nlc.hu
Életmód

Influenszer lett a 75 éves nő, aki elképesztően kipattintotta magát

Influenszer lett a 75 éves nő, aki leadott 30 kilót és elképesztően kipattintotta magát

Másfél millióan követik az Instagramon a 75 éves nőt, aki lefogyott 30 kilót, új étrendre tért át, és rendszeresen edz.

Elképesztő átalakuláson ment keresztül a kanadai Joan MacDonald, aki öt évvel ezelőtt még alig tudott felmenni a lépcsőn, most pedig fitneszinfluenszerként több mint 1,5 millió követője van az Instagramon. És mindezt a hetvenes éveiben járva csinálta végig.

Joannak akkor lett elege, amikor állandóan fáradtnak érezte magát, ízületi gyulladás kínozta, az orvos pedig közölte vele, hogy erősebb vérnyomáscsökkentő gyógyszert kell szednie. Ekkor jött a lánya, Michelle MacDonald fitneszedző, és arra kérte, hogy változtasson az életmódján.

Joan MacDonald, a 75 éves fitneszinfuleszer az átalakulása előtt és után

Joan MacDonald már elmúlt 70 éves, amikor teljesen megváltoztatta az életmódját (Fotó: Instagram/trainwithjoan)

Amikor Michelle ultimátumot adott, hogy kezdjek valamit az életemmel, úgy gondoltam, most vagy soha. Beteg és fáradt voltam attól, hogy beteg és fáradt vagyok. Csak léteztem, nem pedig éltem

– mondta Joan.

Pár héttel a 71. születésnapja előtt, 2017 januárjában Mexikóban járt a lányánál és a vejénél, akiknél volt egy fitneszterem. Elkezdett a lányával edzeni, és teljesen megváltoztatta az étrendjét. A napközbeni falatozást felváltotta a napi ötszöri étkezés, amelyek pontosan tartalmazták a szükséges tápanyagokat.

Egy hónap alatt 4,5 kilótól szabadult meg, és pár hónap elteltével a felére csökkenthette a gyógyszeradagját. Miután hazautazott Kanadába, folytatta a wellnessprogramot, hetente ötször edzett. Az elmúlt négy évben 30 kilót adott le, kisportolt lett a teste, és azóta is tartja a súlyát. Elhagyhatta a magas vérnyomás, a magas koleszterin és a reflux elleni gyógyszereit.

Mindezek után a lánya unszolására nyitott egy Instagram-fiókot, hogy megmutassa a teljesítményét, és másoknak is segítsen. Joan MacDonald reméli, hogy az emberek, akik követik az útját, rájönnek, hogy sohasem késő változtatni az életünkön, nem számít az élethelyzetünk vagy a korunk.

(GMA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top