nlc.hu
Életmód

Izraelben áprilistól már nem kell maszkot hordani

Izraelben is nemsokára eldobják a maszkokat

Áprilisban, pészah előtt kerítenének rá sort.

Ha tovább folytatódik az új fertőzések és a súlyos Covid-betegek számának csökkenése, akkor áprilisban, a pészah ünnepe előtt megszüntethetik a zárt térben elrendelt maszkviselési kötelezettséget Izraelben – mondta el a közszolgálati rádióban vasárnap az egészségügyi minisztérium egyik főtisztviselője. 

maszk, koronavírus, Izrael,

Izraelben is nemsokára eldobják a maszkokat (Fotó: Pixabay)

A tárca vasárnapi adatai szerint az elmúlt hét napban 575 koronavírus-fertőzött betegedett meg súlyosan, s ez 36 százalékos csökkenést jelez az előző héthez képest.

Jelenleg 832 súlyos esetet tartanak nyilván az összesen 1848, kórházban ápolt Covid-19-ben szenvedő páciens között. Lélegeztetőgép segítségére szorul 265 beteg, és 28 embert próbálnak megmenteni műtüdővel.

Az R mutató, vagyis a fertőzési mutató tovább mérséklődött 0,67-re, vagyis száz fertőzött 67 embernek adja át a vírust, s ez a járvány további visszaszorulását jelzi. Az ötödik, omikron vírusváltozat okozta járványhullám decemberi csúcspontján ez a mutató 2,12 volt.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top