nlc.hu
Életmód

Albérletet keres az életmentő Dominik

Albérletet keres Dominik, aki lebeszélte az ugrani készülő fiút az öngyilkosságról

Dominik példát mutatott emberségből mindannyiunk számára, amikor lebeszélte a fiút az öngyilkosságról.

Mint ahogyan azt mi is megírtuk, szülei miatt akart leugrani a Margit hídról egy fiú május 20-án. Ez önmagában is szomorú, a hír azért kavart nagy port, mert a mellette elhaladó autósok ocsmányságokat üvöltöztek neki, és arra biztatták, hogy ugorjon. A fiú szerencséjére épp arra járt egy másik fiatal srác, a 22 éves Fináncz Dominik, aki minden erejével megpróbálta lebeszélni a fiút az öngyilkosságról, és végül sikerrel járt.

Karácsony Gergely főpolgármester már közvetlenül az eset után is gratulált Dominiknak, tegnap pedig vendégül látta. 

„Dominikot már aznap kerestem telefonon, hogy megköszönjem helytállását, tegnap pedig a városvezetés nevében egy csekély ajándékkal háláltam meg hőstettét. 

Beszélgetésünk során elmondta, hogy éppen albérletet keres, úgyhogy, aki szívesen kiadná egy megbízható, életmentő fiatalembernek az egy- vagy másfél szobás lakását, ahová kutyát is lehet vinni, az írjon itt a Facebook-oldalamon egy üzenetet és továbbítom neki.

– írja a posztjában a főpolgármester.

Fináncz Dominik és Karácsony Gergely

Fináncz Dominik és Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top