nlc.hu
Életmód

Egy 17 éves fiú milliókat csalt ki a német kormánytól

Covid-teszt címén egy 17 éves fiú milliókat csalt ki a német kormánytól

Egy fiatal németet nemrégiben bűnösnek találtak abban, hogy hamis COVID-szűrőközpontot hozott létre, és jogtalanul zsebre vágott 5,7 millió eurót (6 millió dollárt) állami kifizetésekből olyan vizsgálatokért, amelyeket soha nem végeztek el.
Védőruhába beöltözött egészségügyi dolgozó.

A németországi koronavírus-járvány csúcspontján a vizsgálatok iránti kereslet olyan nagy volt, hogy az állam számla alapján térítette meg a központoknak a COVID-tesztek elvégzésének költségeit. A legtöbb magán egészségügyi szolgáltató is nagy hasznot húzott ebből, de néhányan egyenesen kisebb vagyonokat kaszáltak anélkül, hogy ténylegesen bármilyen szolgáltatást nyújtottak volna. Ilyen volt egy fiatal német diák esete is, aki rájött, hogy csak annyit kell tennie, hogy papíron létrehoz egy COVID-tesztközpontot, majd naponta több ezer vizsgálatot számláz ki, és így jelentős összegeket kap a kormánytól.

A 17 éves srác, amikor 2020-ban előállt az ötlettel, sikerült bezsebelnie egy 6 millió dolláros összeget anélkül, hogy bármilyen munkát elvégzett volna.

A fiatalember, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, 2021 márciusa és júniusa között naponta olykor 5000 tesztet is kiszámlázott, holott a tesztközpontja nem is létezett. A tesztelés felgyorsítása érdekében a német kormány 2020-ban és 2021-ben a német egészségbiztosító által jóváhagyott orvosok szövetségét, a Kassenärtzlichen Vereinigungot bízta meg a COVID-tesztelés felügyeletével és a magán tesztközpontoknak történő kifizetések kezelésével. Sajnos a felügyelet hiánya miatt a rendszer könnyű célponttá vált a csalók számára.

Ha nincs egy kotnyeles banki alkalmazott, fiatal csalónk valószínűleg még több pénzt kaszált volna a kormánytól. 2021 júniusában azonban valaki észrevette, hogy a mezei diák számláján több mint 6 millió dollár dagad, ezért valamiféle pénzmosásra gyanakodott.
A bank kapcsolatba lépett a rendőrséggel, és egy gyors nyomozás során kiderült, hogy a vagyonát illegális úton szerezte, így azt azonnal elkobozták.

A most 19 éves elkövetőt nemrég ítélték el a bűncselekménye miatt. Mivel még nem töltötte be a 18. életévét, amikor a tervét kitalálta, kiskorúként állították bíróság elé, így csak a vagyonát kobozták el, és 1500 euró (1600 dollár) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. Emellett egy évig próbaidőn lesz, amely után újra megvizsgálják az ügyét, és újabb szankciókat szabhatnak ki.

A koronavírus-tesztekkel a civilek is több helyen visszaéltek, volt ahol a pozitív eredményeket titkolták el, hamisították meg.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top