nlc.hu
Életmód

Anyatejes lattet árul egy orosz kávézó

Anyatejes latteval borzolja a kedélyeket egy orosz kávézó

A tulaj később azt állította, hogy csak viccelt.
cold brew kávé

Az oroszországi Perm városának egyik kávézója nagy feltűnést keltett azzal, hogy anyatejjel készült lattét tűzött az étlapjára – számolt be az Oddity Central.

A Permben működő kávézólánc, a Coffee Smile az elmúlt héten nagy port kavart az orosz közösségi oldalakon, miután bejelentette, hogy valódi emberi anyatejet kíván felhasználni olyan kávékészítmények összetevőjeként, mint a latte és a cappuccino.

Az őrület a hónap elején kezdődött, amikor a Coffee Smile helyei elkezdték plakátokkal hirdetni a vitatott új összetevőt. Amikor az emberek megosztották a plakátokról készült fotókat a közösségi médiában, sokan úgy gondolták, hogy csak egy hülye marketingfogásról van szó.

Azonban a Coffee Smile tulajdonosa, Maxim Kobelev egy videót tett közzé, amelyben azt állította, hogy kávézói valóban anyatejet fognak használni, amelyet speciális, gyógyszertári minőségű zacskókban tárolnak. A férfi felvázolta az üzleti tervet, ami szerint először csak limitált 50 adagot fognak felszolgálni, darabját 650 rubelért (kb. 2700 forint), de ha bejön a termék, akkor hajlandóak többet is gyártani.

A felvételen még egy nő is szerepelt, aki a tejbeszállítónak mondta magát.

„Nemrég mentem szülési szabadságra, és láttam, hogy sok anyatejre van szükség. Nekem rengeteg van belőle” – mondja a videóban. „A gyerek csak keveset eszik, ezért gondoltam: miért ne kereshetnék plusz pénzt? Fodrász vagyok, de egy gyerek mellett nem lehet sok hajat vágni. A férjemnek még kávét is főztem anyatejből, ízlett neki”.

Az eset természetesen közfelháborást váltott ki és végül a helyi hatóság is vizsgálatot indított. Ekkor Kobelev meghátrált és azt állította, hogy igazából soha nem is akart anyatejes lattét felszolgálni, csak egy kis reklámot csinált magának az ötlettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top