nlc.hu
Életmód

Essie Dunbar, aki túlélte a temetését

Élve eltemették a 30 éves nőt, hajszálon múlt, hogy túlélte

Közel fél évszázaddal élte túl az első temetését az amerikai asszony. Az egészen biztos, hogy elképesztő mázlista volt!

Essie Dunbar 1885-ben született, és élete első 30 évében csendes és hétköznapi életet élt Dél-Karolinában. 1915 nyarán azonban epilepsziás rohamot kapott, és összeesett. Családja azonnal orvost hívott, ám úgy tűnt, dr. D. K. Briggs túl későn érkezett: nem fedezett fel életjeleket a 30 éves nőn, ezért közölte a családdal, hogy Dunbar elhunyt.

A család úgy döntött, másnap délelőtt 11 órakor helyezik végső nyugalomra Essie-t, és addig is csak azért vártak, hogy a szomszédos városban élő nővérének is legyen ideje odaérni a szertartásra.

Másnap reggel Essie Dunbart egy fakoporsóba fektették és megkezdődött a búcsúztatás, ám a nővére még mindig nem volt sehol. Mivel a prédikációk végére sem érkezett meg, ezért az ő távollétében eresztették a sírgödörbe a koporsót, melyet földdel borítottak be. Ekkor azonban betoppant a lánytestvére. 

Ami ezután jött

A késve érkezett nővér könyörgött, hogy ássák ki a koporsót és nyissák fel, mert szeretné még egyszer, utoljára látni imádott húgát. A család és a szertartás vezetője végül beleegyezett a kérésbe. Amikor azonban a koporsót felnyitották, olyasmi történt, amire senki sem számított: Essie felült és mosolyogva üdvözölte nővérét.

A gyászolók, beleértve a családtagokat, annyira megdöbbentek a látványtor, hogy kétségbeesve, sikoltozva menekültek, mivel azt hitték, Essie valamiféle kísértet vagy élőhalott. A szertartást levezető három lelkész ijedtében a sírgödörbe esett, majd egymást taposva igyekeztek kijutni onnan, aminek következtében az egyikük bordatörést szenvedett.

Essie Dunbar

Essie Dunbar (Forrás: Twitter)

A temetése után Essie Dunbar lassacskán visszatért a normális életéhez. Hogy élve eltemetésének sztorija nem csupán legenda, hanem valóban megtörtént, arra egzakt bizonyíték nincs. Az Augusta Chronicle egyik 1955-ben megjelent cikkében azonban a kövekezőről számolt be: 

„Essie Dunbar (70) túlélte azt az orvost, aki 40 évvel ezelőtt halottnak nyilvánította. A blackville-i fekete nő ma is gyapotszedőként dolgozik, nagyon is él, annak ellenére, hogy közel fél évszázaddal ezelőtt megtartották a temetését, és lezárták a koporsóját. Halálának furcsa történetét, amelyet e dél-karolinai város legtöbb idősebb lakója ismer, ma mesélte el a Chronicle riporterének dr. O.D. Hammond, egy helyi orvos, aki egy lelkészt látott el, aki megsérült a bizarr eset következtében.”

Dunbar végül 1962. május 22-én távozott az élők sorából, immár végleg. 

via és via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top