nlc.hu
Életmód

A hét leggyakoribb szexkérdés

Az átlagos péniszméret nem olyan nagy, mint a férfiak gondolják

A szexuálpedagógus szerint leggyakrabban a következő hét kérdéssel fordulnak a legtöbben a szakértőkhöz a szexualitás témájában.

A vibrátoroktól a pénisz méretéig hosszú a kérdések sora, ami felmerül egy emberben a szexualitással kapcsolatban, és bár egyre kevesebb a tabu a téma körül, a következő hét kérdést még mindig kínosnak érzik az emberek Susan Milstein szexuálpedagógus szerint.

1. Mi jön ki, amikor spriccelek?

A spriccelés akkor történik a nőknél, amikor szexuális izgalom vagy orgazmus során a húgycsövön keresztül folyadék távozik – olykor női magömlésnek is nevezik. Bár felváltva használják a két kifejezést, a spriccelés és a női magömlés valószínűleg nem ugyanaz. „Az eddigi tanulmányok nagyon kis mintán készültek, ezért nincs egyértelmű válasz – mondta a szexuálpedagógus. – A következőket tudjuk: mind a női ejakulátum, mind a spriccelés a húgycsőből származik. A spriccelés általában elég sok folyadékot tartalmaz egyszerre, és kémiailag hasonlít a vizelet felhígított változatához. A női magömlés általában kevésbé folyékony és sűrűbb.”

2. Túl sokat maszturbálok?

Gyakori kérdés minden korosztályban az is, hogy mennyi az egészséges mértékű maszturbáció. A szakember megnyugtat mindenkit: bármilyen gyakoriság – legyen az gyakori, alkalmi vagy szinte soha – rendben van: „Sajnos a maszturbációval kapcsolatos, régóta fennálló szégyenérzet sokunkat arra késztet, hogy kissé szkeptikusan vagy kényelmetlenül viszonyuljunk az önkielégítéshez, különösen a gyakori maszturbációhoz vagy az olyan esetekhez, amikor a szóló szex gyakoribb, mint a társas szex. De semmi baj nincs azzal, ha naponta többször is maszturbálunk.”

Mennyiségi kikötés tehát nincs, de azt azért hozzáteszi a szexuálpedagógus, hogy akkor már túl soknak mondható a maszturbáció, ha elkezdi a zavarni mindennapi életünket, akadályozza a munkát, kapcsolatokat vagy nem teljesítjük miatta a kötelességeinket. Ilyenkor már olyan probléma állhat fenn, amihez pszichológusra lehet szükség.

3. A vibrátor érzéketlenné tesz?

A szexszakértő szerint a nők aggódni szoktak a maszturbációval kapcsolatban amiatt is, hogy a vibrátortól érzéketlenné válik a csiklójuk, és majd nem tudnak orgazmust átélni más módon. Milstein azonban ebben a kérdésben is megnyugtató válasszal készült: „Ha egy bizonyos módszerrel – például vibrátorral vagy egy kézmozdulattal – érsz el orgazmust hosszabb ideig, akkor átmenetileg nagyobb kihívást jelenthet az orgazmus elérése más módon. Ennek megoldására egyszerűen váltogasd a maszturbációs technikáidat.”

4. A fantáziáim azt jelentik, hogy baj van velem?

Sokan elítélik saját magukat a szexuális fantáziákért, úgy érzik, perverz hajlamok lakoznak bennük csak mert különleges dolgok indítják be őket. Pedig a legtöbb ember számára a fantáziák csak fantáziák, és a valóságban nem tennék meg azt, amiről maszturbáció közben álmodoznak.

Csak azért, mert valaki szívesen szórakozik egy bizonyos erotikus forgatókönyvvel a fejében, még nem jelenti azt, hogy azt a való életben is meg fogja valósítani.

Sőt, a szakember szerint a fantáziák nem is feltétlenül mutatják meg a valós vágyakat a szexuális viselkedéssel kapcsolatban. Ha azonban zavaró képek jönnek a fantáziában, akkor érdemes lehet felkeresni egy szexterapeutát, aki segít feltárni a problémát.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

5. Van valami, amit nem szabad análisan használni?

Amikor az anális játékok kérdése merül fel, akkor a szexuálpedagógus igazít a kérdésen, ugyanis sokkal több dolgot nem szabad felhelyezni análisan, mint amennyit igen. Amit szabad: a kifejezetten anális behelyezésre tervezett szexjátékokat, a péniszt vagy egy jól síkosított ujjat. Minden más nem oda való szex közben sem.

„Kezdjük a tiltólistát a legtöbb illatosított termékkel vagy más kémiai irritáló anyagokkal, valamint a zsibbasztó tulajdonságú síkosítókkal – mondta a szakember. – Kerüljük a nem anális használatra szánt szexuális játékokat vagy más háztartási tárgyakat, nehogy a sürgősségi osztályon végezzük. Az anális behelyezésre tervezett szexuális játékoknak kiszélesedő alja van, ami elengedhetetlen a biztonságos anális szexhez.”

6. Ha élvezem az anális játékokat, akkor meleg vagyok?

Ezt a kérdést Milstein gyakran kapja heteroszexuális férfiaktól, miután fogadó félként vesznek részt női partnerrel anális játékokban. „Fizikailag nem meglepő, hogy élvezik – mondta a szakember. – Amikor olyan férfiakkal dolgoztam, akik a prosztatarákszűrés részeként rektális vizsgálatra készültek, figyelmeztettem őket, hogy jó eséllyel erekciót tapasztalhatnak a vizsgálat alatt. Hogy miért?

Mert a férfiak G-pontja közvetlenül a prosztata mellett van, és a prosztata legkönnyebben úgy stimulálható, ha valamit a végbélnyílásba helyeznek.

Ami a „meleg” részt illeti: az, hogy egy bizonyos szexuális tevékenységből örömet merít valaki, nem mond semmit a szexuális irányultságáról. „A kultúránk gyakran asszociál az anális játékról a meleségre – mondta Milstein. – A melegség egy orientáció. Azt jelenti, hogy vonzónak találod a férfiakat. Az, hogy szereted az ujjadat a fenekedben, nem változtatja meg, hogy kihez vonzódsz, csak azt mutatja meg, hogy milyen szexuális viselkedésformákat élvezel.”

7. Hogyan tehetem nagyobbá a péniszemet?

A pornó uralta világban, amely a kivételesen nagy péniszeket normának tüntette fel, nem csoda, hogy a férfiak folyamatosan keresik a péniszméret növelésének módjait. De a számtalan termék – a tablettáktól a krémeken át a pumpákig – közül, amelyek azt állítják, hogy megnövelik a péniszt, egyik sem képes valódi eredményt elérni.

„Nincs egy fikarcnyi tudományos bizonyíték sem arra, hogy ezek közül bármelyik is hatékony lenne – mondta a szexuálpedagógus. – Az invazívabb kísérleti eljárások, mint az injekciók vagy a műtétek, költségesek lehetnek, jelentős komplikációk kockázatával járnak, és csak szerény eredményeket hozhatnak.”

A péniszméret miatti aggodalom gyakori, pedig az átlagos hossz valószínűleg nem olyan nagy, mint amekkorának a férfiak gondolják. Egy több mint 15 ezer férfit vizsgáló tanulmány szerint az átlagos merev pénisz alig több mint 12,7 centiméter.

„Közhely, de mégis igaz, hogy nem a méret a lényeg, hanem az, hogy hogyan használod a péniszedet – mondta a szakember. – És talán a legfontosabb üzenet ezeknek a férfiaknak egyszerűen ez: több vagy, mint egy pénisz!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top