nlc.hu
Ezo
A négy égtáj és a kacatok

A négy égtáj és a kacatok

A modern mágus, a sokat próbált mai boszorkány az otthonában eluralgó rumlin és önmagán is mosolyog, aztán mindkettõben rendet teremt. Tegyünk rendet ezoterikus boszorka-módra, és ne veszítsük el a humorunkat!













Ulrike Ascher a mágikus lomtalanítás kézikönyvével új szemszögből világít rá eme örök óhajra: „Dobjuk már ki ezt a sok vackot!”
Az elmélet


Ha ezoterikusként rácsodálkoztunk az univerzum energiájára, s beláttuk, hogy az energia számtalan minőségben, de mindenütt jelen van körülöttünk, nincs más tennivalónk, mint őrködni fölötte, s ha kell, szándékosan beavatkoznunk, hogy mindvégig szabadon áramolhasson, s egyensúlyban legyen. Ám mégse dobáljunk ki azonnal minden limlomot, hanem átgondoltan, az égtájak és az elemek figyelembevételével, valamint a megérzéseink segítségével legyünk úrrá a kacatjaink fölött.


A tisztázás gyakorlatai

Elsőként tisztázzunk magunkban néhány dolgot, javasolja a mozgalom vezetője, Ulrike Ascher: Tényleg nagy a rendetlenség? Tényleg sok a felesleges kacat? Vagy talán csak a kényelmes zsúfoltság a lételemünk? Zsenik vagyunk és átlátjuk a káoszt, vagy mérnöki pedantériánk a tiszta, átlátható tereket kedveli? Milyen típusú felhalmozók vagyunk: mindent gyűjtő hörcsögök, óvatos válogatók vagy megvesztegethetetlen aszkéták? Ismerjük-e viselkedéseink mozgatórugóit? Tudjuk-e, hogy mire van szükségünk? Bármi legyen is a helyzet velünk, egyvalamiben hasonlítunk: csakis egyedül a mi kezünkben van a döntés: mit, hol, mennyit akarunk elrámolni vagy éppen szanaszét hagyni. És – teszi hozzá – legyünk hálásak, hogy jólétünk megengedi a rendrakás luxusát.






A tájékozódás gyakorlatai


Aki erős gyökerekkel rendelkezik és szilárdan áll a földön, annak viharos időkben sem kell aggódnia. A legjobb, ha azzal a gyakorlattal kezdjük az egész tevékenységünket, hogy helyreállítjuk a zavartalan kapcsolatot őseinkkel. Tudni, honnan jöttünk, hol élünk, mondja a szerzőnő, az első feladat közé tartozik, s valódi kis honismereti kutakodást és ősidézést javasol ennek érdekében.
A tájékozódási gyakorlatokhoz egy írószerszámra, egy füzetecskére és egy csendes helyre lesz csak szükségünk. A könyv leírja, milyen preferencia-listákat érdemes felállítanunk stratégiánk kidolgozásához, a lényeg, hogy a gyakorlat közben teljesen őszinték legyünk magunkhoz.






Gyakorlatok négy hétre

A meggyökeresedés gyakorlására Ascher is különböző vizualizációs (csakra-meditáció) és relaxációs technikákat ír elő, majd elvezet a hideg-meleg gyakorlatig, mely tulajdonképpen a spontán, intuitív tárgyválasztási döntésekben segíthet. Ha végigleltároztuk az egész lakásunkat az előírás szerint, s ha már tudjuk, mit jelentenek számunkra a limlomok, az égtájak energiájának a figyelembevételével és saját elemtípusunk beazonosításával vágjunk bele a lakáson belüli egyensúly megteremtésébe. A legapróbb helyeket is fel kell térképeznünk ehhez, s a kacatok sorsa fölött ekkor mondhatjuk ki az ítéletet. A hiányzó energiák pótlására, felerősítésére a kelta boszorkánykodásnak megfelelően elemibb segítségekhez folyamodjunk (színek használata, napfény beengedése, szellőztetés, esetleg gyertyák, kövek, vagy kristályok) – mondja -, s például az ősök helyét mágikus körökkel, esetenként szertartással mindig tiszteljük meg. A gyakorlatok és a különféle szertartások egymás után sorjáznak e boszorkányos könyvben, s négy hetes lebontásban még ütemtervet is kapunk.
A varázsigés praktikákból mindenesetre én legszívesebben csak ezt mormolnám el a nagy rendrakás helyett:






Föloldja a víz, eltűnik,
Nincs tegnap, új nap uralkodik.











Tipp
A lomtalanítást teli holdkor kezdjük, hogy a következő két hétben a fogyó hold energiája támogathassa a limlom kupacok csökkenését.

 Link
Aktuális lomtalanítási időpontok kerületenként:
http://www.fkf.hu/a_lomtalanitas.html

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top