Aktuális

Jó megjelenés = könnyû út a karrierhez – II. rész

Ecsetvonások

Minden alkalommal, amikor kifestjük magunkat, önportrét készítünk. A smink művészete a megfelelő eszközök használatával kezdődik. Érdemes befektetni jó minőségű ecsetbe: egy kell a szemhéj festéséhez, egy a pirosítóhoz, egy a púderhez és egy az ajakra. Az alapozó felvitele lehetséges szivacs nélkül is, mert ujjbegyeinkkel remekül dolgozhatunk. A profik sminkkefét is használnak az alapozó eloszlatásához, elsimításához, ami úgy néz ki, mint egy szuper vastag, kerek borotvaecset. Maximum 10-15 percet töltsünk el arcfestéssel, ha ez az idő hosszabb, akkor valami nincs rendben. Ugyanis, ha a napi sminkrutin nem elég gyors, akkor rendszerint túlkomplikáljuk, esetleg túl sok anyagot, színt teszünk magunkra.

Stílus és technika

A jó sminkkel kiemelhetjük előnyös adottságainat. Festéskor alapszabály, hogy azokat a vonásainkat hangsúlyozzuk, ahova a figyelmet szeretnénk irányítani, és azt árnyékoljuk, amit láthatatlanná kívánunk tenni. A világos színek a középpontba állítanak, a sötétek elterelik a figyelmet. Hogy egy szín illik hozzánk, vagy sem, azt leginkább akkor tudhatjuk meg, ha kipróbáljuk. Ezért olyan helyen vásároljunk, ahol úgynevezett teszter-polcok vannak, és lehetőségünk van a próbafestésre. A sminktechnika igazodjon a ruhánk stílusához. A sportos vagy egyszerű öltözékhez egyáltalán nem illik a csillogó műszempilla, de egy szexis lurextopot sem vehetünk fel natúr arccal. Amit el kell felejtenünk, az a különféle holminkkal harmonizáló rúzs! A smink színei a bőrünkhöz passzoljanak, ne a kedvenc pulóverünkével. Az alapozónk pedig legyen annyira semleges, hogy bármilyen ruhaárnyalathoz menjen.

A siker illata

Az illat hatalma óriási, tudattalanul befolyásol bennünket, szoros összhangban áll az egyéniségünkkel, ezért fontos, hogy hűek maradjunk egy irányzathoz. Persze ez nem azt jelenti, hogy egész életünkben ugyanazt az illatot kellene viselnünk, inkább azt, hogy ugyanabból a családból válasszunk. Típusunk és életfelfogásunk határozza meg azt, hogy fűszeres, virágos, édes vagy friss illatokat kedvelünk. A parfüm vásárlásakor inkább az orrunk vezessen, s ne a díszes csomagolás vagy a divat, végül is az illatot fogjuk “viselni” és nem az üvegcsét. Még valami: figyeljünk a minőségre, mert azok a készítmények, amelyeknek megkérik az árát, sokkal tovább tartanak, nem változtatják az illatukat a bőrön, és nincs alkoholszaguk. Parfüm használatakor alapszabály: a kevesebb több. Egy nő illata mindig legyen titokzatos, ne húzzuk magunk után, mint kondenzcsíkot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top