nlc.hu
Aktuális
Csúcsformában – minden életkorban

Csúcsformában – minden életkorban

Nem vagyunk tehetetlenek az idõvel szemben, csak ismernünk kell, mely életkorban mire van szüksége testünknek ahhoz, hogy sokáig fitt és fiatal maradjon.

Aki követi fitnesz- és szépségtanácsainkat, annak nem jelent napi gondot az idő múlása. Ezen a héten a húszas és a harmincas korosztálynak adunk tippeket, a jövő héten pedig a negyvenesek és az ötvenesek tudják meg, mit kell tenniük ahhoz, hogy csúcsformában maradjanak.





20 éves kor után

Sport: A nagyobb erőkifejtést igénylő sportok – kardiotréning, stepaerobik, fallabda, lépcsőzés, tenisz, ugrálókötelezés, futás – karbantartják az izmokat. A legjobb, ha a reggeli órákban végezzük ezeket.





 
Táplálkozás:
Ne múljon el nap friss zöldség és gyümölcs nélkül! Ha nem szeretjük a spenótfőzeléket, akkor együk salátának, mert a sötétzöld levelek a legfontosabb B-vitaminokat tartalmazzák! Havonta kétszer tartsunk rizsnapot!

 





Bőrápolás: A bőrsejtek az idő előtti öregedést okozó tényezőkkel szállnak szembe, és nem marad elég erejük az újjáépítésre. Ezért az arc fakóvá válik, és a homlokon már megjelennek az első finom vonalak.

• Használjuk a hidratáló krémek energizáló fajtáit!

•  Kényeztessük napközben arcunkat termálvíz-permettel, amelyet a sminkre is fújhatunk!

• Az arctisztító krémet selymes szőrű, kis, kerek kefével vigyük fel esténként! Így olyan hatást érhetünk el, mint egy gyengéd hámlasztásnál.





Smink:
Legyen feltűnő a szemhéj árnyékolása, használjuk a zöldet, a lilát és a kéket! A szájon jól mutat a csillogó ajaklakk és a rózsaszín.

Kerülendő:
Az évi ötven óránál több napozás vagy szoláriumozás, mert kitágulnak a pórusok, és gyorsan rácosodik a bőr. Mellőzzük a csókosra festett ajkat és a túl vékonyra szedett szemöldököt!

Ajánlott: Reggelizés, különben napközben a kalóriadúsabb ételek után nyúlunk, és észrevétlenül rakódnak ránk a kilók.






30 éves kor után


Sport:
Hetente háromszor harminc percnyi, könnyed, de mégis kitartást igénylő mozgásra van szükségünk, amivel levezethetjük a stresszt, és növelhetjük teljesítőképességünket.

Ajánlottak: a kocogás, a szobabiciklizés, a tollaslabdázás, az úszás és az izometrikus gyakorlatok.


Táplálkozás: 





Stressz elleni étkek:
olívaolaj, szárnyasok, hal, karfiol, brokkoli, répa, kivi. Naponta kétszáz gramm zöldségre és háromszáz gramm gyümölcsre van szüksége a testünknek. A hüvelyesek hetente kétszer szerepeljenek étrendünkben! Az étkezéseknél kisebb adagokat együnk!





Bőrápolás:
Lelassul a sejtosztódás, az elhalt bőrréteg nehezebben válik le. A fokozott stressz hatására megjelennek a szem és a száj körül a vékony ráncocskák, és a bőr nedvességraktára is gyorsan kiürül.

•  Hetente egyszer használjunk lehúzható, zselés maszkot, amelynek előnye, hogy a filmréteg száradás közben zsugorodik, szinte a bőrbe préseli a hatóanyagokat, eltávolítása közben viszont az elhalt hámsejteket is leválasztja.

• Az arctisztító kendőt tíz percre tegyük a hűtőszekrénybe, és ezután töröljük át vele a bőrt!
 




Smink: Használjunk krémes, kompakt alapozót! A szemzugba világos árnyalatú szemhéjpor kerüljön, amely fiatalítja a tekintetet! A rúzs lehet erőteljes piros.

Kerülendő: A harsány színű szemhéjpúderek. Étkezésben a fehér cukor és az édes levelek kortyolása, mert blokkolja a növekedési hormon termelődését, viszont segíti az öregedési foltok kialakulását.

Ajánlott: A kéz és a láb ereje lassan elkezd csökkenni, ami ellen úgy küzdhetünk, hogy hetente kétszer húsz percig otthon, a tükör előtt súlyzózunk.

(A jövő héten folytatjuk!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top